Slide
Slide

София. “България Еър” и ITA Airways подписаха съвместно кодшеър споразумение. От 8 ноември пътниците ще могат да се възползват от по-чести полети в удобни часове до много дестинации между България и Италия. Партньорството ще засили връзката между двете държави като предложи на италианските пасажери възможност да пътуват от Рим или Милано до София, Варна или Бургас с полетите на “България Еър”.

Самолетите на Wizz Air започнаха да кацат и на летището в Пловдив

В същото време пътниците на “България Еър” ще могат да резервират полети до редица красиви кътчета от Италия, по които редовни полети изпълнява ITA Airways.

Благодарение на новото кодшеър споразумение, от 8 ноември, “България Еър” ще добави своя код FB по 14 редовни линии на италианския превозвач от Рим.

Пасажерите ще могат да се насладят на Бари, Болоня, Бриндизи, Генуа, Катания, Ламеция Терме, Милано (централно летище Линате), Неапол, Палермо, Реджио Калабрия, Триест, Торино, Венеция, Верона. Кодшеър партньорството осигурява възможност на пътниците на националния авиопревозвач – да летят и по 9 от международните линии на ITA Airways – Амстердам, Барселона, Брюксел, Лондон (Хийтроу), Малта, Ница, Париж, Тел Авив и Тирана.

Пътник на Qatar Airways ще спечели 1 милион щатски долара

Стремежът на двете авиокомпании е чрез подписването на споразумението да осигуряват по-голяма свързаност и удобни полети между България и Италия и да насърчат както пътуванията с туристическа цел, така и бизнес пътуванията.

Съвместните полети вече са заложени в резервационните системи на двете компании и могат да бъдат закупени както през уебсайтовете на авиопревозвачите, така и през турагентската мрежа.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията