„СОФ Кънект” ще изпълни инвестиционната си програма  за летище София
„СОФ Кънект” ще изпълни инвестиционната си програма за летище София
Slide
Slide
Slide
Slide

Първите пет години ще бъдат вложени 43 млн. евро, а за целия период на концесията – общо 624 млн. евро

София. Въпреки безпрецедентната криза в авиацията, вследствие на пандемията, операторът на летище София „СОФ Кънект” стои твърдо зад инвестиционната си програма и спазва всички условия по концесионния договор. На 17 септември дружеството е представило в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията Генералния план за развитието на летище София. В него детайлно са описани фазите и инвестициите, които ще бъдат направени. По процедура, след одобрение от страна на държавата, ще започне работа по ключовите проекти, които ще доведат до трансформацията и модернизацията на летището.

Meridiam потвърждава, че притежава 99% от SOF Connect, концесионер на летище София

Предложените инвестиции за първите пет години в размер на 43 млн. евро, които включват цялостно обновяване и промяна на облика на Терминал 2, получиха одобрение вчера. Желанието на концесионера е да се работи прозрачно и в съответствие със законовите изисквания, а крайната цел е да бъдат избрани най-добрите изпълнители и доставчици на услуги и продукти. Планирането, проектирането и възлагането на поръчки изискват технологично време, необходимо за постигането на оптимални резултати.

Висшият мениджърски екип на „СОФ Кънект” е международен и е съставен от доказали се професионалисти с многогодишен световен авиационен опит. Изпълнителният директор е от Испания, има двама французи и двама българи.  Летище Мюнхен има четирима представители на ключови позиции.

 Въпреки че изграждането на втора писта не е включено в концесионния договор, операторът на летище София работи по този проект съвместно с Министерството на транспорта.

Уверено заявяваме, че имаме ясна визия и конкретен план за това как ще постигнем целите си, включително изграждане на нов терминал и всички останали инвестиции в летището през следващите години.

„СОФ Кънект” ще продължи да работи успешно и в сътрудничество с Общината, държавните институции, авиокомпаниите и всички заинтересовани страни, защото страната ни заслужава модерно летище и устойчива среда за чуждестранни инвестиции.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията