Slide
Slide

София. Във връзка с коментари, публикувани в българските медии, потвърждаваме, че акционери в дружеството SOF Connect AD, концесионер на летище София, са Meridiam, които притежават пряко 99% от капитала и акциите, както и австрийската компания Strabag, която има 1%. Няма никакво участие на български граждани или фирми както в SOF Connect, така и в Meridiam. Фpeнcĸият фoнд излeзe c тoвa cъoбщeниe зapaди твъpдeния нa cлyжeбния тpaнcпopтeн миниcтъp Xpиcтo Aлeĸcиeв oт вчepa, чe Kиpил Дoмycчиeв yчacтвa c 20% в ĸoнцecиятa.

За Meridiam

Meridiam е основан през 2005 г. от Thierry Déau(Тиери До), с убеждението, че синхронизирането на интересите между публичния и частния сектор може да осигури значими решения за колективните нужди на общностите. По френското законодателство Meridiam е независима инвестиционна компания и управлява активи. Компанията е специализирана в разработването, финансирането и дългосрочното управление на устойчива публична инфраструктура в три основни сектора: устойчива мобилност, критични обществени услуги и иновативни нисковъглероднирешения. С офиси в Адис Абеба, Аман, Дакар, Истанбул, Ню Йорк, Люксембург, Париж, Торонто и Виена, Meridiam понастоящем управлява 18 млрд. щатски долара и повече от 100 проекта. Meridiam е сертифициран по ISO 9001:2015, има усъвършенстван рейтинг за устойчивост от VigeoEiris(Moody’s) и прилага собствена методология по отношение на ESG и въздействието, базирана на Целите за устойчиво развитие (ЦУР) на ООН.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията