В Забърдо предлагат 4-звездна почивка на море в Приморско срещу ваксинация
В Забърдо предлагат 4-звездна почивка на море в Приморско срещу ваксинация
Slide
Slide
Slide
Slide

Забърдо. В Забърдо върви нестандартна инициатива за стимулиране на ваксинацията на местното население. Кметът на родопското село Валентин Черпоков обяви едноседмична безплатна ваканция в 4-звезден хотел в Приморско на всеки, който се ваксинира срещу Ковид-19.

В селото живеят близо 500 души, а в момента едва 30 са ваксинирани. Черпоков се надява след кампанията му близо 70-80% да станат ваксинираните. Кметът посочи, че собствениците на хотела в Приморско и транспортна фирма от Пловдив ще поемат разходите за ваканцията.

Кметът на Забърдо

Част от местното население сподели ще се ваксинира заради кампанията, за да отидат на море, а други ще се ваксинират заради здравето си.

Черпоков сподели, че идеята му дошла, след като за седмица в селото за починали шестима души. Той смята, че с офертата си ще успее да накара хората да се ваксинират. Снимки стоп кадър Нова тв

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията