Снимка Асен Ибров, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Лондон. Британското правителство остави само 7 държави в „червения списък“ за международни пътувания. Министърът на транспорта Грант Шапс обяви, че промяната настъпва от понеделник и е поредната стъпка към отварянето на страната.

Южна Африка, Бразилия и Мексико са сред извадените от „червения списък“, който съдържаше 54 държави. Единствените седем, които остават сега в него са Панама, Колумбия, Венецуела, Перу, Еквадор, Хаити и Доминиканската република, съобщи БНР.

Пристигащите от тях ще продължават да се самоизолират в определени от властите хотели за 10 дни за тяхна сметка.

От днес Англия опростява системата за международни пътувания

Промените определено са добра новина за авиационната индустрия и семействата, които бяха разделени за дълго на големи разстояния от пандемията. Облекчения има и в режима на тестване. Напълно ваксинираните, пристигащи от страни, които не са в „червения списък“ ще имат нужда само от антигенен тест преди тръгване и PCR тест на втория ден след пристигането, който обаче в края на октомври ще бъде заменен също с по-евтиния антигенен тест.

За неваксинираните остават с сила PCR тестовете на втория и осмия ден. Всички пристигащи ще продължават да попълват формуляр за локализация.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията