Великобритания разрешава подновяване на пътуванията от 17 май, но само до 12 дестинации
Великобритания разрешава подновяване на пътуванията от 17 май, но само до 12 дестинации
Slide
Slide
Slide
Slide

Лондон. Британското правителство остави само 7 държави в „червения списък“ за международни пътувания. Министърът на транспорта Грант Шапс обяви, че промяната настъпва от понеделник и е поредната стъпка към отварянето на страната.

Южна Африка, Бразилия и Мексико са сред извадените от „червения списък“, който съдържаше 54 държави. Единствените седем, които остават сега в него са Панама, Колумбия, Венецуела, Перу, Еквадор, Хаити и Доминиканската република, съобщи БНР.

Пристигащите от тях ще продължават да се самоизолират в определени от властите хотели за 10 дни за тяхна сметка.

От днес Англия опростява системата за международни пътувания

Промените определено са добра новина за авиационната индустрия и семействата, които бяха разделени за дълго на големи разстояния от пандемията. Облекчения има и в режима на тестване. Напълно ваксинираните, пристигащи от страни, които не са в „червения списък“ ще имат нужда само от антигенен тест преди тръгване и PCR тест на втория ден след пристигането, който обаче в края на октомври ще бъде заменен също с по-евтиния антигенен тест.

За неваксинираните остават с сила PCR тестовете на втория и осмия ден. Всички пристигащи ще продължават да попълват формуляр за локализация.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията