Slide
Slide

Чепеларе. Музеят на родопския карст в Чепеларе, който е единствен по рода си на Балканите и в Югоизточна Европа, вече е оборудван с платформа за инвалидни колички. Така обектът най-после е достъпен за хора с намалена двигателна способност, които до момента бяха лишени от възможността да го посетят и да разгледат съкровищата на подземния свят и другите артефакти, изложени в неговата богата експозиция.

При нужда посетителят трябва да сигнализира служителите в Музея посредством бутон, поставен в началото на рампата. 

Чепеларе впечатли ръководителите на ACES Europe, дестинацията ще получи титлата „Европейски град на спорта“ за 2022 г.

Обектът е адаптиран за хора с увреждания по проект „Осигуряване на достъп до „Музей на родопския карст“ на хора с намалена подвижност, чрез поставяне на стълбищна платформа за инвалидни колички“, с финансовата подкрепа на Агенцията за хората с увреждания.

От общо 19 подадени проекта са одобрени само 8, а единственото одобрено предложение, подадено от община, е това на Община Чепеларе. Начинанието получи бюджет от 35 144 лeва, информират от Общината.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията