Slide
Slide

Балчик. 12 посетители на Двореца в Балчик избраха да си поставят ваксина в изнесения открит пункт на Регионалната здравна инспекция – Добрич. Всеки турист имаше възможност в неделния ден – от 9.30 до 14.30 часа, да се имунизира срещу COVID-19 като избере вид ваксина, която да му бъде приложена. 100% от ваксинираните са избрали Пфайзер, съобщи за Bgtourism.bg директорът на Държавния културен институт – Културен център „​Двореца“ в Балчик Жени Михайлова. Сред посетителите е имало туристи от цялата страна и жители на Балчик.

Чисто и красиво е в Албена, гостите на курорта се наслаждават на впечатляващия Розариум с хиляди цветя (снимки)

Всички посетители, които са се имунизирали в Двореца, са избрали Пфайзер. Снимка Руслан Йорданов

Откритият пункт за ваксиниране е бил поставен до Арт центъра. С инициативата туристическата забележителност заедно с ресорните ни министерства – на здравеопазването, на туризма и на културата, поставят като важен акцент здравето на туристите и на работещите в сектора на туризма.

В Архитектурния парков комплекс има поставени информационни табла, които напомнят на посетителите мерките срещу разпространение на коронавируса – поставени са препарати за дезинфекция, има обозначения за дистанция и са поставени стрелки за движение на туристите, следи се за струпвания, а в закритите помещения е задължително посенето на маски.

В Замъка днес и утре ще има пункт за ваксинация на открито, домакините осигуряват безплатен вход и вино

В цялата страна е в ход ваксинацията на служителите в туристическата индустрия. Това е сред основните приоритети на Министерството на туризма, с които ведомството си е поставило за цел запазване на здравето сред работещите в бранша. С инициативите се дава и ясно послание, че страната ни може да осигури безопасна почивка за своите гости.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията