Slide
Slide
Варна. 5 учебни заведения и туристическите камари в най-големите ни морски градове създадоха Консорциум, чиято цел е развитието на туризма, съобщи за Bgtourism.bg председателят на Варненската туристическа камара Илин Димитров. Инициативата е подкрепена от: Икономически университет-Варна; Шуменски Универистет “ Епископ Константин Преславски“; Бургаски Университет “ Проф. д-р. Асен Златарев“; Варненска туристическа камара; Бургаска туристическа камара; ПГТ “ Проф. д-р Асен Златарев“ -Варна, и ПГТ “ Проф. д-р Асен Златарев“ -Бургас, като в Консорциума могат да се включат и други учебни заведения и организации.
Целта е да се създаде тясно сътрудничество в сферата на образованието, да се разработят нови учебни планове и програми, да се излиза с общи становища по теми и да се водят политики за развитието на туризма в регионите.
Зад всички тези думи стои желанието ни да подобрим условията на труд и заплащане в сектора, както и да се погрижим да задържим колкото може повече българи в сектора. Трудна, но не е невъзможна задача!“, коментира Димитров.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията