Slide
Slide

Боровец/Пампорово. Зимните ни курорти Боровец и Пампорово са готови за новия летен сезон. В събота, 12-ти юни, Боровец кани всички любители на планината и активния начин на живот да отпразнуват заедно началото на новия летен сезон.

Кабинковият лифт и 4-седалковият „Ситняково експрес“ ще заработят още в петък, 11-ти, като байкърите получават специален подарък за първите спускания по обновените трасета на Borovets Mountain Bike Park. Специално за празника дневните карти за байк парка ще са „3 в 1“ – купените в петък (11-ти) дневни байк карти ще са валидни още два дни, т.е.  ще може да карате с тях и в събота (12-ти), и в неделя (13-ти). А в трите дни на празника, от петък до неделя, двупосочните билети за лифтовете за възрастни и за деца ще бъдат на половин цена: 10 лв. за възрастни и 5 лв. за деца.

Във Варна тържествено посрещнаха първите туристи от Литва и Естония

През целия ден организаторите на празника „Бороспорт“ и хотел „Рила“, Боровец, са подготвили разнообразни игри и забавления за малки и големи: в 10 часа започва Боро Олимпиадата със забавни игри за деца с награди, следвана от турнир по точност и състезание по стрелба с лък. Ще има и йога класове на открито и още много приключения сред вековната борова гора и лековития въздух в планината.

Чисто и красиво е в Албена, гостите на курорта се наслаждават на впечатляващия Розариум с хиляди цветя (снимки)

В Borovets Mountain Bike Park активната програма за деня  стартира с Даунхил уъркшоп, воден от четирикратния национален шампион по спускане Стивиан Гатев със съдействието на Monster Energy, следван от Bike Challenge – забавно шоу с преминавания на специално подготвено трасе на задна гума и още едно състезание по байк трикове с награда за най-атрактивния участник. След обяд е предвиден още един байк уъркшоп, този път за планинско колоездене по фамилното трасе, подходящо както за начинаещи, така и за напреднали. И в трите празнични дни любителите на планинското колоездене могат да наемат различен тип велосипеди, вкл. електрически, от Адвенчър център Бороспорт с 50% отстъпка от цените.

Журналисти от водещи медии в Германия посетиха страната ни по покана на Министерството на туризма

За начало на летния сезон, Бороспорт и хотелите в курорта са приготвили за гостите и много награди. През деня всеки посетител ще може да участва в две томболи: томбола за всички, закупили лифт карти и билети, за 1 сезонна, 1 тридневна и 1 двудневна летни лифт карти, и томбола, в която могат да се включат всички гости на курорта, за множество награди, предоставени от хотелите в Боровец:  „Рила“, „Лион“, „Алпин“,  „Ястребец“ и „Самоков“, от ресторантите „Черния тигър“ и „Downhill Snack & Grill @ Sitnyakovo Rock ”, от конна база „Буч“, “Си Комерсиал 7“, “СофСток”и др.

Исторически парк отбелязва своя втори рожден ден с колосален античен и средновековен фестивал

 На 12-ти юни пред хотел „Рила“ ще звучи музика, а професионални аниматори ще забавляват децата през целия ден. ДиДжей парти на открито в “Terrace Lounge” в хотел „Рила“ ще oтбележи отварянето на хитовия бар и ще съпътства празничните активности до 21 часа, когато ефектно огнено шоу ще закрие програмата. Специален гост на Терасата от 13:30 до 15:30 ч. в събота ще е Тишо от „Смайлс“ със саксофон. Естествено домакините на Терасата са се погрижили за феновете на футбола и ще осигурят възможност за гледане на открито на мачовете от Европейското първенство в съчетание с Happy Hour и игри с прогнози за мачовете.

Специално за празника, в периода 11-15 юни синя зона няма да има и всички гости ще могат да паркират свободно на паркингите в курорта.

Wizz Air открива лятната си база в Бургас на 10 юни, ще обслужва 10 нови маршрута

За безопасността и спокойствието на всички гости, Боровец отново отваря врати за лятото в режим на засилени стандарти и мерки за почистване и хигиена, част от програмата “Бъдете здрави, бъдете активни с Бороспорт”, които курортът предприе за сигурността на всички гости и служители в планината.

Очаква ни един интензивен и пълен с възможности за приключения в планината летен сезон. От Бороспорт са се постарали да осигурят отново разнообразни опции за спортуване и релакс на чист въздух, сред боровите гори на курорта и Рила планина: всякакви видове пешеходни турове с водач, скално катерене и алпинизъм, тандемни полети с парапланер, игри на открито в детски кът и въжен град „Бороландия“, гурме пикник сред природата и много други забавления за всяка възраст. Специални предложения за тиймбилдинги има и за корпоративните клиенти, зажаднели за повече опции за сплотяване на колектива на открито.

RIU предлага офис с дъх на море – красиви морски изгледи, залези и вкусна храна

Хотелите в Боровец също очакват с нетърпение любителите на планината и предлагат летни пакети с много включени екстри, разнообразни приключенски и кулинарни активности през уикендите, както и специални условия за дълъг престой и офис в планината.

Програма

10:00 – Боро Олимпиада – забавни игри на открито за деца пред хотел “Рила”

10:00 – Даунхил уъркшоп със Стив Гатев със съдействието на Monster Energy ***

11:15 – Bike Challenge – забавно шоу с преминавания на специално подготвено трасе на задна гума

11:45 – Състезание по байк трикове

12:00 – Откриване на The Тerrace Lounge

12:15 – Турнир по точност

14:00 – Cross-country bike workshop  по семейното трасе на Borovets Mountain Bike Park. *  **

15:00 – 16:00 – Състезание по стрелба с лък. *

* С предварително записване в Adventure Center Borosport na тел. 0889 607 000 или имейл info@borovets-bg.com.

** Байк туровете не включват лифт карта и екипировка. Може да наемете колело от Adventure Center Borosport. Препоръчваме ви да резервирате предварително.

*** За печелившите от играта „Карай със Стиви Гатев“

Пампорово

Летният сезон в Пампорово стартира на 15 юни с работещи лифтове №1 и №2. Курортът обяви на своята страница своите актуални оферти със специални предложения за ранни записвания.

В средата на юни Пампорово ще бъде домакин на кръг от „iXS Downhill Cup“ и ще приеме елита на планинското колоездене в Европа, като част от традиционния „Пампорово Байк Фест“ (18-20 юни).

Снимка Пампорово АД

Това е най-голямото събитие по планинско колоездене в България и района за сезона и се очаква да предизвика много голям интерес и участие на елитни състезатели от цяла Европа. До момента записани за участие са състезатели и отбори от Италия, Франция, Германия, Гърция, Кипър, Великобритания, Румъния и България, като регистрацията за участие все още е отворена и се очаква и други нации да се включат в стартовете.

Междувременно в Пампорово тече подготовка за летния сезон, чието официално начало ще бъде дадено именно по време на събитието. Много изненади и иновации ще очакват всички гости на курорта, като нови пешеходни и вело маршрути, наблюдателни площадки и обекти, специално разработени медицински и здравни програми, новости в Приключенски Парк Язовира, интересни събития и други.

Разгледайте специалните оферти на Пампорово АД тук, насладете се на своята ваканция в община Чепеларе – Зеленото сърце на България!

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията