Slide
Slide

с. Неофит Рилски/Варна. Колосален по своя мащаб МЕЖДУНАРОДЕН АНТИЧЕН И СРЕДНОВЕКОВЕН ФЕСТИВАЛ ,,НОВО НАЧАЛО‘‘ ще се проведе в Исторически парк от 18 до 20 юни, съобщават за Bgtourism.bg организаторите.

С провеждането на фестивала ще бъдат отбелязани втората годишнина от откриването на парка и 1340 г. от най – знаменателното събитие в нашата история – утвърждаването на българската държавност, тук на Балканите, в края на VII век.

В Исторически парк откриха изложбата “Българската азбука”, посетителите ще могат да видят картините до края на май

Фестивалът ще се проведе на открито в непосредствена близост до Исторически парк и ще бъде с отворен безплатен достъп за всички желаещи да присъстват!

По време на фестивала ще бъдат пресъздадени бита и културата, военното дело и обичаите на хората населявали българските земи от Античността и времената на блестящата тракийска цивилизация и Древен Рим, до залезът на вековното Българско средновековно царство в края на XIV – XV век.

За пример! Замъкът и Исторически парк ще си партнират, ще реализират съвместни кампании и обща бонусна система

Ще имате възможността да станете част от или свидетели на ролева игра ,,Новият кан“, посветена на Първо българско царство.  Ролевата игра включва реални моменти, които имате възможността да изживеете истински и запазите спомена за цял живот.

Посетителите ще могат да видят демонстрации и битки на някои от най-добрите реконструкторски групи в света, а историята от тези периоди ще е поднесена по най-атрактивния начин, който може да си представите!

Част от програмата е и голям празничен фолклорен концерт, който ще започне в 19:30 часа на 19.06. В него участват 101 Каба гайди, ансамбъл Чинари, балетна формация „Арт Денс“, Ди Джей 89, Палячи и много други изпълнители.

За своя втори рожден ден Исторически парк ще изненада своите гости и с първото по рода си Юртено селище, което ще предлага природосъобразно настаняване в Юрти, чиста и натурална храна, приготвена по традиционни рецепти и много приключения в атракциона.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията