СПА комплекс „Терме Букурещ“
Slide
Slide

Букурещ. Животът постепенно се нормализира и отново можем да мечтаем и плануваме следващите ни пътувания. Комплексът „Терме Букурещ“, станал изключително популярен и сред българите в последните години, е готов да посреща посетители отново от понеделник – 7 юни. СПА центърът беше затворен заради разпространението на вируса, но в сайта вече могат да се правят онлайн резервации.

Управата на комплекса разпространи публично съобщение, че съгласно действащите здравни правила, достъпът в термите ще бъде позволен за хора с температура не по-висота от 37,3 градуса. За целта на входа на комплекса е инсталиран павилион за следене на здравословното състояние на клиентите. Освен това, капацитетът от 800 души ще бъде адаптиран спрямо действащите разпоредби, а гостите ще трябва да спазват правилата за дистанция.

Популярна дестинация за българи

„Термите на Букурещ“ отвориха за първи път през януари 2016 година и бързо станаха изключително популярна дестинация за жителите на Букурещ. Само Facebook страницата „Therme Bucuresti“ е харесана от над 390 хил. души. Огромен е интересът и на българите. До преди пандемията се организираха екскурзии с автобус от Русе, Велико Търново, Добрич, Варна, та даже и от София.

Комплексът е построен в северния край на Букурещ, а водата за басейните и водните атракциони се изпомпва от голяма дълбочина, поради което целогодишно температурата ѝ е 30 градуса, а палмите и останалата растителност и декорация придават истинско усещане за тропическо място.

Пълноценна 3-дневна ваканция

Лятото идва и започва сезонът на пътешествията. Близостта на Букурещ дава възможност за кратка, но пълноценна разходка до там. Едно посещение на термите може да бъде обогатено с разходка из парковете на Букурещ, посещение в сградата на румънския парламент или в някое от оригиналните заведения и ресторанти на града.

Празникът Русалии носи на румънците дълъг уикенд, много от тях ще го използват за почивка в България

Преди това обаче може да погледнете кои са официалните почивни дни за Румъния, за да избягвате чакането на границата и струпването на много хора по туристически забележителности.

Източник MyRo.Biz
Партньор на Bgtourism.bg

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията