Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Истанбул. Милиони туристи от цял свят посещават Истанбул по всяко време на годината. Това е един от най-впечатляващите и космополитни градове не само в Турция, но и в цял свят. Една от причините гостите му да изберат дестинацията не е само заради историята, кулинарията и всички поводи, заради които са привлечени да тръгнат към този уникални град, но и заради любимите си тв сериали.

Последният хит на малкия екран „Домът, в който си роден е твоята съдба“ (на турски: Doğduğun Ev Kaderindir) не прави изключение. У нас лентата се върти по Диема фемили от 5 януари – всеки делничен ден от 22 часа и с повторение на епизода на следващия делничен ден от 18 часа. Последният епизод в Турция е бил излъчен през май 2021 г.

Българската авиокомпания GullivAir внася красота и елегантност в небето

След феноменалният успех, който постига с романтичната комедия „Ранобудна птица”, Демет Йоздемир (Зейнеп) влиза в по-задълбочен женски образ. Заедно с актрисата в сериала застават звездата от „Черно-бяла любов“ Ибрахим Челиккол (Мехди) и Енгин Йозтурк, известен на българските зрители с участието си в „Пепел от рози“.

Хитовата продукция е базирана на вдъхновения от истинска история бестселър „Момичето на прозореца“ на известната авторка Гюлсерен Будайъджъоглу, която е и сценарист на сериала. Днес ежедневно десетки туристи искат да видят на живо къщите, където се развиват действията, да се разходят по улиците, по които главните герои са правили това, да си купят от кварталното магазинче Sultan Bakal, което е част от сериала, да си направят селфи на стълбите, на които е една от първите и вълнуващи срещи на Зейнеп и Мехди, да се насладят на аромата на турски чай в кварталните заведения, които са част от сериала.

В Албена са оптимисти за предстоящия сезон, привличат гости с нови възможности и с иновативна рекламна кампания

Сред туристите има българи, румънци, руснаци, турци, които са пристигнали на екскурзия в мегаполиса от други градове на страната и от много други държави, където лентата жъне успех, видя екип на Bgtourism.bg.

Къщата на семейството на Мехди днес е празна, както и дома на съседката отсреща, където има големи ремонтни дейности.

Те се намират на ул. Короглу сокак (Koroglu sokak) 22 в квартал Балат, който е един от най-старите в града и има много изоставени имоти, а бакалията е на улица Киремит кадъсъ сокак (Kiremit cadesi sokak).

Къщата на хитов турски тв сериал се превърна в атракция за туристите, днес отвори вратите си за екипа на Bgtourism.bg

Светлана Йорданова знае адресите на къщите от хитовите сериали, a през септември 2021 г. се срещна лично с Шавал Сам (Ендер) от “Опасно изкушение”, а година по-рано и с Бурак Йозчевит от „Черна любов“

Колоритните улички с автентични къщи, антикварни магазинчета, малки ресторанти и барове, магазини за сувенири и облекла имат своята забележителна атмосфера, която си заслужава да бъде усетена от туристите, когато желаят да се отдадат на разходка в безгрижен ден.

Сподели публикацията