Slide
Slide

София. „Пригответе се за удар“ (Prepare for impact) – това е най-страшното нещо, което може да чуете, когато се намирате на борда на самолет и той е във въздуха. Това обаче са чули пасажерите в полет TK1030 от София за Истанбул на Turkish Airlines към полунощ българско време, на границата между 6 и 7 февруари.

Пред Actualno.com очевидец разказа какво се е случило. Полетът е трябвало да излети за турския мегаполис в 21:15 часа от Летище София, но заради технически проблем това не се е случило. Задържаха ни в самолета да не излизаме и след известно време ни казаха, че проблемът е отстранен, казва Цвети – пасажер, с който медията ни разговаря. В крайна сметка, самолетът излита около 23:00 часа.

Малко след това обаче, според Цвети, е обявено, че самолетът се връща обратно в София – заради технически проблем. Следва и ужасът – официално предупреждение към пътниците да се подготвят за удар, като свалят очилата, да се пазят от остри предмети и да заемат подходяща поза. За щастие самолетът каца успешно на Летище София.

Какъв е бил проблемът, принудил машината да се върне? На пътниците не е казано официално, по думите на Цвети. За тях остават само предположения – дали е бил колесникът, дали проблем с двигател, дали нещо друго. И най-важното – дали става въпрос за същия проблем, който е забавил излитането. Разказът на Цвети можете да видите в долното видео:

В подкрепа на разказа на Цвети в социалната мрежа Фейсбук вече има и друг разказ, потвърждаващ нейните думи. Той е повече от красноречив:

Какво казва РВД

От Дирекция „Ръководство въздушно движение“ (РВД) потвърдиха пред Actualno.com, че действително е имало такъв полет.

Сподели публикацията