Slide
Slide

Екатеринбург. Министерството на туризма участва в Международното туристическо изложение  „EXPOTRAVEL 2021“, което се проведе в Екатеринбург, Русия в периода 1-2 октомври 2021 г., съобщиха от туристическото ведомство.

Изложението „ЕXPOTRAVEL 2021“ е най-голямото есенно изложение в Уралския Федерален окръг, като участие в него взеха водещи туроператори от Екатеринбург, Свердловска област, Уралския Федерален окръг, както и национални туристически представителства на други страни в Русия. В рамките на изложението се включиха 100 участници от 10 държави (Чехия, Унгария, Полша, Словакия, България, Азербайджан, Италия, Абхазия, Доминиканската Република) и 15 региона на Руската федерация.

Откриха туристическото изложение в Париж, „Албена тур“ привлича френски туристи за почивка, спорт и лечение

Министерството на туризма на Република България бе представено от заместник-министъра на туризма Мария Белколева, която участва в официалната церемония за откриване на Международното туристическо изложение „ EXPOTRAVEL 2021“. Тя представи България като безопасна и търсена от руските туристи дестинация, както и възможностите за почивка, укрепване на здравето и активен отдих през цялата година. Това стана по време на Пленарното заседание, на Международната конференция за развитие на балнеотуризма Thermal Travel SPA, както и на Кръглата маса за развитието на активния туризъм.

Заместник-министърът на туризма разговаря със заместник–губернатора на Свердловска област Павел Креков. Двамата заявиха желанието на своите страни за активизиране на туристообмена между България и Свердловска област, като набелязаха бъдещи съвместни действия.

Очакваме повече украински туристи през 2022 г., в Киев започна туристическото изложение UITM

В рамките на посещението си Белколева проведе работна среща и със заместник-министъра на международните и външноикономическите отношения на Свердловска област Людмила Берг. Двете обсъдиха различни теми, свързани с чартърните полети, ваксинацията и възможността за разкриване на допълнителни консулства на територията на Русия.

По време на срещите си, проведени в рамките на изложението, заместник-министър Белколева представи Министерството на туризма като важен фактор за утвърждаването на България като спокойна и безопасна туристическа дестинация, мерките, които то предприема и контрола, който организира, за създаване на сигурна и комфортна среда за почивка на гостите, избрали България като място за почивка през 2021г.

Актуални покани за предстоящи туристически изложения:

Октомври

UITM Киев, Украйна 05-06.10.2021 – провежда се в момента


IFTM TOP RESA – Париж, Франция 05-08.10.2021 – провежда се в момента


IGTM – Уелс, Великобритания 18 – 21.10.2021 


IMTM 2021 – Тел Авив, Израел – отменено за 08-09.02.2022 г.


Ноември

TOURISTIK & CARAVANING – Лайпциг, Германия 17-21.11.2021


ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO – Атина, Гърция 25-27.11.2021 


TTR – Букурещ, Румъния 11 – 14.11.2021

Допълнителни данни за попълване за участие TTR – Букурещ, Румъния

ИНФОРМАЦИОННИ ЩАНДОВЕ 2022

Януари

FITUR 2022  – Мадрид, Испания  19 –  23.01.2022

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията