Slide
Slide

При огромен интерес бе открито най-голямото есенно туристическо изложение UITM в Украйна, България с награда за най-креативен щанд

Киев. Украинските туристи проявават интерес за почивка в страната ни не само за предстоящия зимен сезон, но има сериозни запитвания за Лято ‘2022 от традиционни партньори на започналото двудневно международно туристическо изложение UITM 2021 г. в Киев (Украйна), което е най-голямото есенно туристическо експо на пазар Украйна (UITT & UITM), съобщи за Bgtourism.bg управителят на ТУРАЛ Гешо Любенов.

Неговата компания е сред традиционните и утвърдени участници, като предлага почивки в зимните ни курорти Пампорово, Боровец и Банско, както и възможности за лятна ваканция в курортите по цялото ни Черноморие.

Украинците търсят страната ни за семейна ваканция и за детски отдих.

Още в първия ден на изложението българският щанд бе награден за най-креативен дизайн.

„Щандовете на България и Египет са най-хубави. Привличаме посетителите с огромни и красиви фотографии на Пампорово, Рилски манастир, красиви девойки в народни носии, винен туризъм и други. На щанда на Министерството на туризма се излъчват хубави рекламни видеа, които разкриват възможностите за целогодишен отдих в страната ни. Най-голям интерес има за почивки през лятото, както и запитвания за зимни и детски ваканции“, каза Любенов. „Очаквам летният туристически сезон през 2022 г. да бъде по-добър от 2021 г.“, прогнозира туроператорът.

Изложението се провежда от 1993 година и през 2021 година се провежда за 27-ми пореден път, като от 2007 година България участва в борсата ежегодно.

Представянето ни на това международно туристическо изложение спомага за популяризирането на новостите в българското туристическо предлагане и за укрепване позициите на България като туристическа дестинация на пазар Украйна, споделят от Министерството на туризма.

Основното търсене на пазар Украйна е към лятна и зимна почивка, балнеолечение и културно-познавателни пътувания.

Припомняме Ви, че Украйна е генериращ пазар за България, като за периода януари – юни 2021 г. броят на туристите от Украйна е бил 83 972 души, което е ръст от 103,4 % спрямо същия период през 2020 г.

Щандът на Малдивите е до България

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията