В навечерието на Никулден: Огромен интерес към първото издание на празника на солената риба (снимки)
В навечерието на Никулден: Огромен интерес към първото издание на празника на солената риба (снимки)
Slide
Slide
Slide
Slide

Созопол. Празник на солената риба се провежда днес на площад Кулата в Созопол. Негови организатори са Ротари клубът в града и община Созопол. Хиляди местни жители и гости на града се събраха в навечерието на Никулден, за да се забавляват и да се насладят на традиционната созополска кухня, фокусирайки се върху рибните деликатеси, приготвени от местни рибари. Идеята на празника е традицията за солената риба да се популяризира и съхрани, тъй като тя е останала само в няколко черноморски селища.

Майсторлъкът и кулинарните умения на професионалните рибари и познавачите на тънкостите при приготвяне на осолена риба бяха оценени от компетентно жури, съставено от майстор – готвачи. Всичко се случваше пред очите на публиката, а тримата най-добри получиха парични награди.



Организаторите се погрижиха за празничната атмосфера с музикална програма, спектакъл „Солена шега“ с участието на актьорите Мария Сапунджиева и Асен Масларски от екипа на редакция „Хумор, сатира и забава“ на БНР.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията