Работната група поставя последната керемида, снимка bgtourism.bg
Slide
Slide

Тюленово. Едно от най-любимите места по Черноморието ни – Тюленово, вече има издигнат православен храм – първият на това място, който лъчите на слънцето сутрин ще докосват.

Идеята за реализацията е на собственика на вила „Амбра“ Димитрин Русев. Православният дом в селото започна да се гради миналата пролет, когато бе направена символична първа копка за полагане основите на храм „Св.вмчк Георги“.
Точно преди месец стартира и същинската реализация, когато работна група от Каварна започна да реди тухла по тухла. 30 дни по-късно – след ежедневен и неуморен труд, малката църквата в старинен и живописен стил, намираща се на близо стотина метра от морето, вече е готова. Стените на храма са от местен камък, а покривът е изграден със стари турски керемиди.

„Вдигнах храма в знак на благодарност към моите родители и в памет на покойни ми баща Георги. Това ще даде възможност на местните жители и гостите на Тюленово да имат място,

Димитрин Русев

където да се помолят за здраве и за упокой на своите близки, които са загубили. Предстои в следващите месеци вътре да се изрисува храма. Искам да благодаря на всички, които повярваха в идеята и ми помогнаха да я реализирам. Планираме официалното откриване да бъде на 6 май 2021 година – Гергьовден.  Вече имаме и първото записано кръщене, което да се осъществи в храма“, заяви за bgtourism.bg Димитрин Русев.

Скалният мост в Тюленово е обявен за природна забележителност

Скалната арка и скалистият бряг край с. Тюленово са сред най-забележителните природни красоти на северните части на родното ни Черноморие. Близостта до румънската граница е причината това място да бъде посещавано от много туристи от северната ни съседка целогодишно и по време на празници. Хотели, вили и къщи за гости в селото могат да посрещат над 150 туристи, съобщиха за bgtourism.bg от община Шабла. Вила „Амбра“, която има 16 стаи и се намира в непосредствена близост до уникалния залив в Тюленово, вече посреща своите гости за новия сезон.

Най-големият Розариум в България се намира в Добрич, над 6 500 рози цъфтят в местния градски парк

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията