Slide
Slide

Бургас. Замъкът „Влюбен във вятъра“ на Георги Тумпалов показа за първи път пред десетки изложители и стотици посетители уникален авторски експонат, който ще представи нашата страна в Музея на туризма в света. Това стана по време на традиционното изложение преди началото на туристическия сезон, което се провежда в компекс „Флора“ в Бургас. Изработено от титаниева сплав копие на Древния календар на българите, който е бил откупен от китайските владетели и е послужили за основа на 12-годишния цикъл, дал обединяващото звено в летоброенето, зодиакалните звездни знаци и посоките на света. Още един повод да се гордеем, че освен кирилицата „И ний сме дали нещо на света“ и то не какво да е, а най-съвършеният календар в човешката история, споделя за bgtourism.bg управител на комплекса Янко Кръстев.

Изложбата „Съкровищата на Тутанкамон“ отваря врати на 6 юни – събота, в 10:30 часа, в арт-галерията на Замък “Влюбен във вятъра“ в село Равадиново.

„Случайното съвпадение“, че замъкът е построен под формата на перфектен кръст, ориентиран по посоките на света е натежало при избора точно това предложение да представи България в Музея на туризма в iвета. Експонатът ще остане в България до края на август, след което след специална церемония, организирана от Световния туристически алианс и правителството на Китай ще заеме своето място в музея в Пекин.
На изложението в Бургас замъкът за пореден път блесна с атрактивно представяне и приказен декор, подсилено от Участието на Магьосника на Замъка ЗАЙН, носител на наградата „Сенко“ и „Маг на годината“ за 2019 година, Мис България Радинела Чушева, Мис Созопол и ден преди официалното откриване на експозицията на „Златното съкровище на Тутанкамон“ в арт галерията на замъка насочи вниманието на гражданите и туристите на юг от Бургас.

Два топ хотела на RIU по Българското Черноморие обявиха ексклузивна оферта с 40% отстъпка

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията