Лимасол (Кипър), снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Лимасол. С над 900 000 евро правителството на Кипър ще субсидира лятна почивка на осигурени с ниски доходи. Изпълнението на специалната социална програма започва от днес и ще продължи до 17 септември, съобщи БНР.

Право на безплатен летен отдих по програмата на социалното министерство имат работещите, чийто доход на глава от семейството е до 300 евро на седмица или 1300 евро на месец. За това изискване се взема предвид осигурителният доход на двамата съпрузи през 2020 г. Приоритет имат служителите с най-нисък доход.

Заплащаната по социалната програма помощ покрива едноседмична почивка – 6 дни с 5 нощувки, от неделя до петък, и храна.

Настаняването е в кандидатствали и одобрени от социалното министерство планински хотели. С използването им през активния морски летен сезон се подпомага тяхното развитие и се стимулира туризмът в планинските райони.

Максималната сума, която се полага на човек на ден, е 50 евро.

Размерът на безвъзмездните средства възлиза на 90% или 100% от разходите за настаняване, в зависимост от дохода на семейството почиващи. Субсидията не може да надвишава действителната стойност на престоя им.

Представители на социалното министерство, синдикатите, работодателските и браншови организации контролират хотелите за качеството на услугите, предоставяни в рамките на програмата.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията