Атмосферата в Москва вече е празнична, милиони цветни светлини озаряват улиците на руската столица (снимки+видео)
Атмосферата в Москва вече е празнична, милиони цветни светлини озаряват улиците на руската столица (снимки+видео)
Slide
Slide
Slide
Slide
Москва. Руската столица вече е като сцена от приказка. Милиони цветни светлини озаряват улиците на космополитния град. Близо месец преди Нова година атмосферата е празнична. Традиционно местните жители и гостите на града не пропускат да посетят Червения площад, където звучат съветски песни, хора на всички възрасти се забавляват на ледената пързалка пред ГУМ, има изграден и Коледен базар. Самият търговски център, чиято архитектура е впечатляваща, изглежда като сграда от картичка с много светлини, които подчертават величествения проект.
ГУМ
В ГУМ тази година тематиката на украсата е космическа, а стотици елхи не само в него, но и по улиците из Москва подсказват за наближаващите празници.
Тук руснаците първо посрещат Нова година, а на 7 януари празнуват Коледа. Техните църкви са запазили стария (Юлиански) календар, докато българската  празнува Рождество Христово по Григорианския календар – на 25 декември.

Навън градусите може да са под нулата, но нищо не е в състояние да спре ритъма на този град и през зимата. Коледните базари на ключови точки в града са озарени от огромни светлинни тунели, светещи дървета, маски, фигури на шейни, хора…

Продават се предимно традиционни руски сувенири и закуски, както и топли шалове и шапки.

Сред най-купуваните стоки са играчките за коледната елха. Тази година цели приказки оживяват върху майсторски изрисуваните топки, а популярни герои като Чебурашка, Крокодила Гена, Карлсон, който живее на покрива, Баба Яга и много други “оживяват” от хартия или стъкло, за да придадат специално настроение на празничната елха в домовете на хората.

Улица Никольская до ГУМ е мястото, което BGtourism.BG препоръчва на своите читатели да посетят. Пешеходната улица е истински шедьовър и наслада за очите на хората (виж видеото).

https://www.facebook.com/ruslan.yordanov/videos/10215456042095163/

Москва е един от най-добре украсените градове в света. С всяка изминала година украсата е по-пищна и феерична. На десетки места из столицата има изградени сцени, провеждат се концерти, разнообразни събития, театри, майсторски класове.

https://www.facebook.com/Official.Mother.Russia/videos/528364517757040/?__tn__=kCH-R&eid=ARAyecTvSZrhaD28VLZYm1SesMuQWE2ZLg1fNN0LdKeYi760uUK5FYnwi-KS2Jw_dBD6ZNw2HYReniA-&hc_ref=ARTf7P_bLMSjdxGKhRfyyzytC-vnodKXYaHTsZlYtyZtXi6CpNxqV5YbmhZ5mUlo-iI&fref=nf&__xts__[0]=68.ARACDMzji7t3gqK8MzrCwamcv6twC5oYpxEoMAKmcQbBEp2ZcfWfsU18p1-wKKbe6Y0RjjNThWStoK8CUDR7rVn-kkZkAZmhPVs1ULma03h6UvWg7OoB9wPqLpQrzQHwooJ19uvzsWwDDePX_QY81XbpPiH9e_f8fwDsOD5YOFjYPGhPLoWldM9XHFMX1LrUVebkX_TcxyDQ-B-bXkA7Atpo0dKorV8l7vYb9mlnkOlZ_T4_n99P5rzn-siEqOSMiiN7yfoMYXOKLc_nDuGv4PFc-cR3e0UL29C9ka6a0TSVR5YLNiGXdtsLyHdcBwWX3NMbFuVYXS9fGtAax4IDSIhNy7f4yNt4q9-WETnv4ZJgFZQvqKnb_z1i_vF2GgeV7MA0C35tVFmr7BFFM7yfQTghJmLGnZbPl1exNT4nZgjkhVwqoijJMWmDmQvlnaq6gDQNbjVFEGpfbgzGV2mEtVMEdSEMlLkgj8vXcK5RL3XnG6kd20jr

Сред големите атракции в Москва, по време на Коледните и Новогодишни празници, е най-голямата ледена пързалка в Европа, която се намира във ВДНХ.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията