На север останахме без румънски туристи, хотелиери започват съкращения
На север останахме без румънски туристи, хотелиери започват съкращения
Slide
Slide
Slide
Slide

Балчик. Без румънски туристи останаха голяма част от малкото работещи хотели по Северното Черноморие днес. Съседите ни масово са освобождавали своите стаи и са отменяли резервации за седмици напред, споделиха за bgtourism.bg хотелиери по Черноморието.

Тежък икономически удар по хотелиерите от Северното Черноморие и зимните курорти

Гостите на хотел “Реджина Мария” в Балчик веднага са напуснали своите стаи и са отпътували към Румъния, за да избегнат 14-дневната карантина.

Припомняме Ви, че румънските власти снощи включиха страната ни в списъка си като висока епидемична зона и в резултат на това всички пристигащи от България от утре ще подлежат на двеседмична карантина.

Собствениците на хотела в Балчик са взели решение да освободят пeрсонала си, но ще има дежурен на рецепция.

МВнР потвърди новината на bgtourism.bg, Румъния въвежда 14-дневна карантина за влизащите в страната от България

“Възлагахме надежди да работим в следващите седмици с румънски гости, както и за Коледа и Нова година, но днес всички резервации бяха отменени.

За една нощ всичко се промени”,

коментира пред bgtourism.bg Виктор Лучиянов.

Масово от Кранево до Дуранкулак, където гостите основно са от Румъния и България има отменени резервации, а това поставя под въпрос работата на обектите, разочаровани са хотелиерите, които понасят нов икономически удар през тежката година.

Румъния ще налага 14-дневна карантина за пристигащите от България

Собственикът на голф комплекса Лайтхаус край Балчик Георги Чуклев е на мнение, че

България трябва да обяви по-сериозни мерки сега! Не по-късно!

Като най-разумно било да има затваряне на всичко за 2 седмици.

Нормално е да ни блокират при толкова заразени! Бих посъветвал за по-сериозни мерки приложени веднага! За да не се случи същото, както това лято да бъдем блокирани от държави, когато другите са без ограничения!”, каза Чуклев, чийто хотел също е потърпеш от решението на румънските власти.

В Каварна голям брой румънци имат резервации за следващите седмици в четиризвезден хотел, но и тяхното идване е под въпрос.

Предстоящият сезон ще премине под мотото „Зимните курорти укрепват Вашето здраве!“

Припомняме още, че пристигащите в Румъния от държавите/областите, считани за рискови, не попадат под карантина в случай, че престояват на румънска територия за период по-малък от 3 дни (72 часа), ако представят отрицателен тест за COVID-19, направен до 48 часа преди влизане в страната.

Пристигналите от такива държави/области и поставени под карантина лица, могат да бъдат освободени от мярката след 10-ия ден, ако направят тест за SARS-CoV-2 на 8-ия ден от карантината, който да даде отрицателен резултат, и не проявяват специфични за COVID-19 симптоми.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията