Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Каварна. Хотелиерите по Северното Черноморие и зимните ни курорти ще понесат тежък икономически удар в резултат на въведената карантина от румънските власти за всички пристигащи от България. Страната ни бе включена в списъка на съседите ни със страни с висок епидемичен риск, а всички влизащи от България ще трябва да се семоизолират за 14 дни. Хотелиерите се опасяват, че това ще откаже много румънски туристи, които имат резервации през ноември, защото при завръщането си ще трябва да бъдат в карантина.

Румъния ще налага 14-дневна карантина за пристигащите от България

Проверка на bgtourism.bg в хотели в Кранево, Балчик и Каварна установи, че днес има настанени румънци, очакват се още гости от северната ни съседка – основно за периода петък-неделя за СПА туризъм.

МВнР потвърди новината на bgtourism.bg, Румъния въвежда 14-дневна карантина за влизащите в страната от България

Стотици румънци имат резервации и се очаква да се настанят в хотелите ни в Добричка област за дълъг уикенд и за периода от 28 ноември до 1 декември, тъй като в началото на последния месец на годината е националният празник на Румъния.

Близо 80% от хотели са заети вече с резервации на румънски туристи за Коледа и Нова година.

Румънският Националния център за наблюдение и контрол на заразните болести обновява своята карта с жълти и зелени зони всеки понеделник. Надеждите на българските хотелиери са свързани разпространението на коронавируса в страната ни да не е толкова голямо в следващите дни, за да може България отново да се върне в зелената зона, при която не се налага карантина на пристигащите.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията