София. Българската академия на науките представи пред Консултативния съвет по туризъм, който се състоя онлайн днес под председателството на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, изследването си „Нагласи и практики на местата за настаняване и местата за хранене и развлечения за преодоляване на последиците от COVID-19 и обществено мнение“.

Анализът на Института по философия и социология при БАН бе представен от неговия директор проф. Веселин Петров и от доц. Алексей Пампоров. Данните се отнасят за периода 25.09.2020-5.10.2020 г. въз основа на проведена анкета в 180 места за настаняване с 10 и повече легла и 180 места за хранене и развлечение.

Според общественото мнение и потребителите

съществува махаловиден уикенд туризъм и краткотрайни почивки на близко разстояние

(включително и при посещения в чужбина). Най-малко е одобрението към мерките, свързани с организираното посещение на големи групи чуждестранни туристи у нас.

Изводите и препоръките на разработката сочат, че бизнесът определя като най-ефективни мерките за  въвеждане на ваучерната система за почивки и потребността от квалификация и обучение на кадри за сектора.

Изводите бяха подкрепени от участниците в КС.

Предстоящият сезон ще премине под мотото „Зимните курорти укрепват Вашето здраве!“

Пълната презентация можете да видите в прикачения линк.

https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/ban-predstavi-pred-konsultativniya-suvet-po-turizum-izsledvane-za-naglasite-i

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията