Slide
Slide

Велинград. Кметове на общини, които са със силно изразен туристически профил и развиващи здравен туризъм, присъстват на Антикризисния Седми Годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм във Велинград. Ето какво споделиха трима от тях след първия ден на форума, който се реализира в партньорство с Министерството на туризма и община Велинград.

Вицепремиерът Марияна Николова пред bgtourism.bg: СПА туризмът е с най-голям потенциал за развитие

Д-р Костадин Коев – кмет на Велинград: Изключително съм доволен от първия ден на конгреса.

Видя се, че всички сме готови, имаме вяра и надежда съвместно да преодолеем кризата, която се образува около Ковид-19.

Направиха се много интересни дискусии и предложения, както от страна на туристическия бранш, така и от страна на експертите. Уверени сме, че това, което се предложи ще бъде въведено по най-бързия начин, за да излезем от кризата, в която се намираме. Предложиха се много интересни варианти – за превенция на заболяванията, за лечение след заболяванията, балнео и СПА курортите имат голям потенциал за справяне с такива кризисни ситуации.

Боран Хаджиев – кмет на Чепеларе: Оптимист съм от това, което се случва, въпреки тежката ситуация, в която се намира страната. Така е, когато има работещи хора, които знаят какво правят и как да го направят.

БУБСПА има последователна и целенасочена политика за развитието на здравния туризъм, прави един силен отбор в туризма с този конгрес – заедно с управляващи, туристически бранш и експерти.

Сийка Кацарова е двигател и борбен човек. Познавам я отдавна, радвам се, че е израснала в нашия град. Убеден съм, че с лидер като нея организацията ще върви напред.

Четиристранен меморандум за сътрудничество в туризма бе подписан във Велинград

Атанас Стоянов – кмет на Сандански: Първият ден на конгреса безспорно бе изпълнен със съдържание. Той може да бъде запомнен с изключително важни неща, свързани с всички заинтересовани страни по отношение на здравния ни туризъм на национално ниво. В това отношение

БУБСПА е един от основните мотори и инструменти, чрез които всяка една от тези страни може да изпълни своите виждания и визия по региони, а и като една национална стратегия и визия за години, за десетилетия напред.

Ние всички сме тук не просто да търсим частично решение, а по-скоро чрез БУБСПА търсим дългосрочна стратегия, да направим така, че нашите региони и общини – страната ни, да бъде туристическа дестинация не само за немските туристи – един голям и безспорен успех, който бе постигнат преди година, но и максимално да бъдем атрактивни за Европа и другите държави. Имаме потенциала, очакват ни добри дни за здравния туризъм и се надявам да имаме повече такива ползотворни срещи, за да може с общи усилия да се справим с не леките предизвикателства.

Проф. Стоян Маринов: Българският съюз по Балнеология и СПА туризъм е най-добре работещата и най-ефективната организация в областта на туризма в страната

Във Велинград се провежда седмото издание на Антикризисния годишния конгрес на БУБСПА

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията