Велинград. Четиристранен меморандум за сътрудничество в областта на туризма бе подписан по време Антикризисния седми годишен конгрес на Българския съюз по Балнеология и СПА туризъм. Подписи върху документа положиха представителите на Медицински университет – Варна, Икономически университет – Варна, Български съюз по Балнеология и СПА туризъм, както и фондация „Джуниър Ачийвмънт България“.

Във Велинград се провежда седмото издание на Антикризисния годишния конгрес на БУБСПА

„Капиталът – човешки ресурс, много ни липсва, както в здравеопозването, така и в туризма. Реализираме меморандума, за да започнем обучение, което да бъде интензивно и целенасочено. Ще започнем с тези, които ще работят с туристи, които очакваме да дойдат по направления на немските здравни каси“, заяви проф. Тодорка Костадинова – директор на дирекция „Международно сътрудничество, акредитация и качество“ на варненския Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – партньор на БУБСПА от първото издание на конгреса.

Проф. Стоян Маринов: Българският съюз по Балнеология и СПА туризъм е най-добре работещата и най-ефективната организация в областта на туризма в страната

„Сега настъпва ерата на предприемачеството, ерата на партньорствата, без които няма да се случват нещата, и за да има иновация тя обикновенно ще бъде в пресечната точка между различни сектори и индустрии. Надявам се догодина да представим иновативни предложения от страна на съществуващи компании, така и нови решения от страна на студенти или докторанти от съответните учебни заведения“, заявиха от фондация „Джуниър Ачийвмънт България“.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията