Честит национален празник! Отбелязваме 143 г. от Освобождението на България
Честит национален празник! Отбелязваме 143 г. от Освобождението на България
Slide
Slide
Slide
Slide

София. България днес отбелязва 143 години от Освобождението си. На този исторически ден – 3 март 1878 г., е подписан Санстефанският мирен договор между Русия и Османската империя. С това се слага край на Руско-турската война от 1877-1878 г. Този документ поставя началото на Третата българска държава.

Екипът на Bgtourism.bg честити на своите читатели празника. Пожелаваме Ви да бъдете здрави, да помните историята, да съхраните традициите, да имате свободата като ценност и да бъдете горди българи – заради удивителната красота на родината си, която привлича туристи от цял свят, горди и заради от постиженията на предците си и съвремените сънародници от сферата на спорта, културата, бизнеса, туризма и др. По повод 3 март Национална информационна агенция Bgtourism.bg отпечата картички със значки, с които засвидетелстваме обичта си към родината и уважението към наши партньори и читатели.

Празнувайте, ценете свободата си и бъдете отговорни българи!

На 3 март екскурзоводи стартират рекламна кампания „Опознайте я с нас, България – нашата родина!“

За първи път празникът е отбелязан на 19 февруари 1880 г. (3 март е дата по нов стил) като “Ден на възшествието на престола на император Александър II и заключение на Санстефанския мирен договор”. От 1888 г. се празнува като Ден на освобождението на България. Денят е определен за национален празник с Указ 236 на Държавния съвет, издаден на 27 февруари 1990 г., и с Решение на 9-ото Народно събрание от 5 март 1990 г.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията