Slide
Slide

София. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова участва в официалната церемония по издигане на Националното знаме на Република България по случай Националния празник 3 март. От името на правителството тя проследи приемането на почетният караул през Паметника на Незнайния войн в София.

Тази година с церемонията отбелязваме 143 години от Освобождението на България. Събитието се провежда в условията на продължаващата пандемична обстановка, като са въведени строги мерки за реализацията му.

Под звуците на Българския химн тържествено беше издигнат Националният трибагреник. Официалните лица положиха венец на признателност пред Паметника на Незнайния войн.

Сред присъствалите на тържествената церемония бяха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, вицепрезидентът Илияна Йотова, началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов и др.

По-рано днес в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ бе отслужена панихида и Молебен по повод 143-годишнината от Освобождението на България от османско владичество. Богослужението беше с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Те бяха оглавени от Негово преосвещенство Мелнишки епископ Герасим – главен секретар на Светия Синод на Българската православна църква и Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп – викарий на Софийския митрополит, заедно с други духовници.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията