Туроператор събира студенти колкото малък град за 8-ми декември
Туроператор събира студенти колкото малък град за 8-ми декември
Slide
Slide
Slide
Slide

Банско. Седмица преди студентския празник на 8 декември, повечето хотели и заведения в Банско вече са резервирани. Очаква се в града да празнуват близо 10 000 студенти. Повечето от тях са с куверт за две нощувки, с осигурена вечеря и празнична програма. Заведенията в Банско също се подготвят да посрещнат младежите, съобщава БНТ. Цените са запазени като миналата година.

Традиционно хотелите в Банско посрещат студентите с жива музика, ди джеи, томбола и купон до зори. В двудневния пакет за престой цената е около 150 -200 лева на човек. В пакета са включени две нощувки със закуски, празнична вечеря и посещение на спа зоната на комплекса.

Надя Атанасова: Имаме си студенти, които са изцяло при нас. Смятам , че са доволни, защото работим със студенти поне 4 или 5 години.

Цените на кувертите за празника в банските механи започват от 20 лева. Крайна цена няма, защото много от студентите предпочитат да бъдат на свободна консумация.

Стефан Малински, управител на механа: Стараем се ценовата листа да бъде съобразена с икономическото положение в страната ни. Зависи с какви финанси разполагат. Все пак да не забравяме, че са млади хора и че учат.

Повечето от студентите са склонни да похарчат между 200 и 300 лева за празника. Но има и такива, които ще отделят минимален бюджет за 8 декември.

Евгени Цветков, студент: Доста пари са склонни да отделят, като мама и тате дават, е нормално да се отделят пари, все пак.

Мила Смиленова, студент: Не съм човек, който би дал огромна сума пари за такова нещо, особено за една вечер. Нищо, че е 8 декември.

Стефка Стоименова, студент: По принцип студентите обичат да се забавляват. Така че, дали ще е на Банско, дали ще е на дискотека, дали ще е у дома, ако го има купона – го има.

Собствениците на заведения в Банско се надяват и този 8 декември да премине нормално, и предвиждат допълнителни мерки за да бъде осигурено спокойствието както на празнуващите студенти, така и на редовните клиенти.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията