Slide
Slide

Пловдив. Wizz Air започва своите полети от и до Пловдив по три изцяло нови маршрута. От утре самолетите на нискотарифната авиокомпания ще летят между Града на Тепетата и Лондон, Дортмунд и Меминген. На 3 ноември, в 13.25 часа, се очаква да пристигне самолета от Дормунд, а в 20.55 часа да кацнат и пасажерите от Лондон (Лутън).

Най-новите услуги на WIZZ ще се извършват съответно 3 и 2 пъти седмично, предоставяйки на клиентите удобна възможност както за ваканция, така и за бизнес пътувания, съобщават от авиокомпанията.

Ryanair предвижда да лети 6 пъти седмично от Пловдив през зимата, обяви нов маршрут

Припомняме ви, че превозвачът вече лети от София, Варна и Бургас и добавяйки Пловдив към своята непрекъснато растящата мрежа, Wizz Air ще подпомогне и икономическото развитие на България, като допринесе ефективно за развитието на местния туризъм чрез свързването на Града на тепетата с тези дестинации, създавайки и нови работни места в авиоиндустрията и свързаните с нея сектори.

Новите маршрути на Wizz Air от Пловдив са перфектен избор както за летни пътешествия, така и за културен туризъм. Лондон е един от градовете, които е задължително човек да посети поне веднъж в живота си. Със своята 2000-годишна история градът предлага изобилие от красиви причини да го изберете като следващата си дестинация. Независимо дали търсите исторически забележителности или архитектура, вкусна храна или футбол, незабравими партита или модни ревюта, в Лондон има всичко.

Летище „Пловдив“ обяви зимното си разписание, от 1 ноември ще се изпълняват нови полети

Германската перла Дортмунд пък е популярна най-вече със силния си футболен отбор и бирата, но може да предложи много повече. Градът изненадва своите посетители с разнообразие от интересни културни забележителности и музеи. Туристите са привлечени и от многобройните открити зелени площи и паркове в Дортмунд – половината от града се състои от градини, земеделски земи и паркове. Въпреки че не е толкова популярна туристическа дестинация, Меминген също може да ви изненада много. Историята му датира още от ерата на Римската империя. Старият град с многото си кралски дворове, замъци и патрициански къщи, дворци и укрепления е един от най-добре запазените в Южна Германия. Поради близостта си до региона Алгой, той е притегателен център и за туристи, които планират да посетят Баварските Алпи или Боденското езеро.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията