Slide
Slide

Лондон/София. В рамките на 41-то издание на международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева се срещна с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. Двамата обсъдиха възможностите за съвместни действия и инициативи между двете страни в подкрепа на туризма.

Министър Ерсой постави въпроса за ускореното издаване на визи за турските туристи, които посещават България. Заместник-министър Георгиева увери, че българските зимни курорти са готови да посрещнат своите гости от южната ни съседка, предлагайки безопасност и сигурни условия. От своя страна министър Мехмет Ерсой изрази готовност да се увеличат туристическите посещения на пътуващите от Турция към дестинациите в България, не само в рамките на предстоящия зимен сезон.

Министерството на туризма участва в международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон

По време на срещата турският министър Мехмет Ерсой и заместник-министър Ирена Георгиева обсъдиха перспективите за съвместни маркетингови дейности между държавите, както и предстоящото участие на България в изложението в Истанбул EMITT, което ще се състои през февруари 2022 година.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията