Slide
Slide

Боровец. „Намирам се на едно много красиво място, в един от нашите най-стари ски курорти Боровец. Бих искала да поканя всички Вас тук за Вашата зимна ваканция.“ С тези думи Николина Ангелкова, министър на туризма в периода 2014-2020 г. се обърна към участниците и зрителите на Конференцията за международен туризъм и инвестиции (ITIC), която се провежда в Лондон в партньорство с World Travel Market (WTM London).

Николина Ангелкова

Вчера вечерта, 01.11.2021 г., в рамките на първия ден от събитието Николина Ангелкова участва онлайн по темата „Възстановяване на регионалните дестинации чрез реклама и инвестиции за повишаване на туристопотока“, с модератор Раджан Датар, журналист и водещ в BBC. „В България има много възможности за различни видове туризъм, които можем да предложим. И по-специално условията за зимен туризъм в едни от най-добрите ни ски курорти Боровец, Банско и Пампорово.

„Когато пазар като туристическия е в криза, е наложителна експресната намеса на правителствата“, заяви Николина Ангелкова по време на участието си в A World for Travel

Трябва да насърчим хората да продължат да работят в сектора. Особено сега, когато срещаме затруднения с рестрикциите в пътуванията, както и с ваксинацията. Тук, в хотела в Боровец, където се намирам, целият персонал е ваксиниран. Това означава, че всички туристи, които ще пристигнат през настоящия зимен сезон ще се чувстват спокойни и сигурни“, допълни Ангелкова.

Николина Ангелкова участва в двудневен световен туристически форум в Португалия

Форумът се провежда в рамките на 41-то издание на международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон, където България се представя с национален щанд. Събитието събира десетки хиляди посетители всяка година. „Великобритания е сред най-важните ни туристически пазари, както за летния, така и за зимния ни туризъм“, обяснява Ангелкова. Целта на срещата в Лондон, която събира елита на туристическата индустрия от правителствения и неправителствения сектор, е да проучи задълбочено и експертно възможностите да се рестартира индустрията, след стагнацията в следствие на COVID-19 и да се фокусира върху критични въпроси от дневния ред на сектора.

Министерството на туризма участва в международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон

„Трябва да приемем, че вече живеем в нова реалност. За да постигнем отново нивата от 2019 г. е необходимо да предоставим подобрен туристически продукт, ребрандиране на дестинациите и общи усилия. За да успеем да постигнем това, ролята на правителствата, които да подкрепят сектор туризъм в тези трудни времена, е от съществено значение“, заяви още Ангелкова по време на участието си във форума.

Николина Ангелкова е втора в листата кандидати за народни представителите на ГЕРБ-СДС за 26 МИР. Участва в Конференция за международен туризъм онлайн от курорта Боровец, който се намира в община Самоков, част от София област. Целта е освен включването й като говорител по време на форума, да бъде привлечено вниманието към зимните ни туристически курорти и готовността им да посрещат туристи за настоящия ски сезон.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията