Slide
Slide

Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства и на едноименното емирство, реши вчера да се изолира за една седмица, за да се пребори с пандемията от новия коронавирус, съобщава БТА, позовавайки се на Франс прес.

От вторник никой няма да бъде допускан в Абу Даби без специално разрешително, обявиха властите.

„От 2 юни е наложена забрана за влизане и излизане от емирството“, съобщи в Туитър службата за медиите на Абу Даби. Жителите на емирството ще бъдат оторизирани да се движат свободно в своите райони между 6 и 22 часа, се добавя в съобщението.

Търговските центрове, ресторантите и плажовете на хотелите имат разрешение да започнат работа от днес, като използват 40 процента от капацитета си. Дейностите на открито като конна езда, крикет, колоездене, голф и ветроходство също вече са разрешени.

Властите не уточниха причините за това решение, нито оповестиха броя на заразените и починали от Ковид-19 в Абу Даби, отбелязва агенцията.

Обединените арабски емирства досега са регистрирали над 34 хиляди случаи на заразяване и 264 починали.

В началото на седмицата съседното емирство Дубай реши да вдигне ограниченията, наложени на търговските предприятия и да съкрати продължителността на полицейския час.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията