Slide
Slide

Мале. Един от бившите луксозни курорти на Малдивите отвори за хора под карантина, съобщава Business Insider. Пациентите, заразени с COVID-19, ще бъдат лекувани на остров Виливару в атола Каафу, който е на около 24 км. от столицата – Мале.

Реновираното съоръжение в момента разполага с 30 климатизирани стаи, всяка от които има напълно оборудван мини-бар и телевизор с плосък екран, информира „Монитор“. Освен тези удобства, на брега се предлагат и безплатни лекарски грижи за тези под карантина. На острова не се допускат други посетители.

Според малдивския министър на туризма Али Уахид, в момента страната има 1158 стаи с общо 2288 легла за тези, които трябва да бъдат поставени под карантина, вследствие на пандемията.

Досега на Малдивите има само 13 регистрирани случая на коронавирус, затова туризмът не е строго забранен. Посещенията на туристи, идващи от определени страни – Испания, Италия, Иран и континентален Китай, обаче са ограничени, докато малдивците, които се връщат обратно в островната държава, са подложени на 14-дневна карантина.

#ОстанетеСиВкъщи

Сайтът bgtourism.bg с инициатива в подкрепа на туристическия бранш

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията