Slide
Slide

Шимабара. Когато става въпрос за туристически примамки, Япония винаги е в челните позиции със своите наистина неустоими предложения. Едно от тях е именно разходката в град Шимабара, в близост до Нагасаки, където множество пъстроцветни японски шарани плуват по дължината на 100-метрови канали, пълни с натурална изворна вода, съобщи Daily Mail. Туристите обаче често не спазват указанията да не хранят рибите и им хвърлят трохи.

Някои от тях дори приклякват до каналите и галят с ръце плуващите животинки, които са свикнали в голяма степен с хората. Властите в Шимабара, известен още като „Koi-No-Oyogo-Machi“ или „Градът на плуващите шарани“, пускат пъстрите шарани Кои в многобройните канали на града през 1978 г. След като наоколо се разчува, че красивите риби си заслужава да бъдат видени, те решават да добавят още екземпляри. Към момента в японския град има стотици пъстроцветни шарани Кои, всеки от които достига до 70 см дължина. Изпълнената с хармония дестинация е дом и на хубави градини, впечатляващ 5-етажен замък от 17-ти век, старинни минка къщи (традиционни селски къщи в миналото на Япония) и бивши къщи на самураи.

Въпреки наличието на тези забележителности обаче, рибите Кои се оказват най-интересната атракция за туристите, защото представляват не само удивителна гледка, а и отпускащо развлечение за тях. Град Шимабара, намиращ се едновременно в подножието на планината Унзен и близо до морето Ариаке, е бил жертва на опустошително земетресение през 18-ти век, както и на огромно цунами, отнело живота на около 15 000 души. В днешно време обаче той е едно от най-спокойните места за посещение в света благодарение на дружелюбните местни, красивата хармонична природа и свободно плуващите в бистрите канали пъстроцветни шарани Кои.

Гергана Желева

#ОстанетеСиВкъщи

Сайтът bgtourism.bg с инициатива в подкрепа на туристическия бранш

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията