Slide
Slide

Осло. Ако ви се наложи да бъдете затворени на едно място, едва ли има по-добро от това. „Birdbox” впечатлява както с минималистичен, но иновативен дизайн, така и с уникална издръжливост и невероятни гледки към норвежката природа. Норвежкият дизайнер Торстен Аа създал „Birdbox” („Кутия за птици“), за да могат туристите в Норвегия да се насладят на фиордовете и планините от съвършено нова гледна точка, съобщава „Business Insider“.

Дизайнът на съоръжението наподобява модернистична кутия за птици с цел то да се слее с природния пейзаж и да оцелее във всякаква среда. Преносимата „къщичка“ също така оставя минимални следи в природата и може да бъде преместена с хеликоптер, без да нарушава спокойствието наоколо. „Кутията за птици“ предлага несравнимо преживяване сред природата. Според Торстен Аа, тя е създадена с идеята да възстанови връзката на човека с натуралното.

Минималистичният й дизайн я прави удобна и поставя акцент върху невероятната гледка. Формата и цветовете на структурата са вдъхновени от норвежките планини, така че тя безпроблемно се слива с околната среда. Съоръжението изисква минимална поддръжка. То е направено да функционира във всякакви времеви условия, като за това допринасят специалната повърхност и затъмнените прозорци, създадени на принципите на строенето на лодки.

„Birdbox” може да бъде преместена с ремарке или да бъде вдигната с кран или хеликоптер и след това да бъде спусната на нова локация. Къщичките, наподобяващи кутии за птици от бъдещето, се строят в два размера: малък и среден. Малкият е 2,1 м на 3 м и побира едно „king-size” легло, масичка и две табуретки. Средният е с големина 2,5 м на 5,1 м и освен легло предлага две кресла и канапе. Всяко едно от съоръженията се наема напълно обзаведено. Стените на всяка „Birdbox” са направени с водоустойчиви панели и вълна за изолация.

Тоалетната е в отделна постройка в същия стил, която се намира близо до къщичката и също предоставя уникална гледка към природата през затъмнената си стъклена врата. Към момента „Livit” дава възможност на желаещите да наемат две „Кутии за птици“ чрез платформата „Airbnb”. Нощувката в малката иновативна къща струва 165 долара, а цената на тази в средната „Birdbox”, която се намира в близост до норвежки ски курорт, възлиза на 263 долара. Ентусиастите могат дори да закупят подобно екстравагантно място за отдих, което да обзаведат и променят според собствения си вкус.

Гергана Желева

#ОстанетеСиВкъщи

Сайтът bgtourism.bg с инициатива в подкрепа на туристическия бранш

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията