Във Велико Търново ще се проведе кулинарната презентация „Вкусът на една туристическа дестинация“
Велико Търново. На почивка или бизнес пътуване, за ден – два или седмица, в мегаполис или малко градче… Сетивата ни пътуват с нас и...
През октомври в София ще се проведе второто издание на Деня на отворените врати...
Интервю за Bgtourism.bg с г-н Хавиер Морал - търговско-икономически съветник при посолството на Испания в София
- Здравейте, г-н Морал! Благодаря ви, че отделихте време...
Банско представи кулинарните си възможности на туристическото изложение в София
София/Банско. Банско представи своите кулинарни традиции. Това стана на най-голямото международно туристическо изложение в България - "Ваканция и СПА Експо". Лично Малин Бистрин -...
Български кулинари са вече част от на Международната асоциация за млади готвачи
Инициативата е подкрепена от министъра на туризма Зарица Динкова
София. България официално е новият член на Международнатa асоциация за млади готвачи JRE (JeuneRestaurateurs). Владислав Пенов...
България се присъеднява към JRE-Jeunes Restaurateurs
Владислав Пенов, Филип Захариев и Веселин Калев ще бъдат анонсирани пред международната общност на JRE като посланици на богатото кулинарно наследство на България
София. По...
16 февруари на GastronomiX в София: Денят на сладкарството и шоколатиерството
София. Съкровищница от знания за всеки с интерес в сладкарството и шоколатиерството. Така можем да бъде определен последния ден на GastronomiX – 16 февруари....
Шеф Манчев: До две години България може да има ресторанти със звезда Мишлен
Истанбул. "До две години България може да има ресторанти със звезда Мишлен. Срокът е реалистичен.", заяви пред Bgtourism.bg в Истанбул шеф Иван Манчев. Той...
Наградиха победителите в конкурса „Най-вкусни станимашки сармички“
Асеновград. Атанаска Костадинова е майсторът, който си извоюва първата позиция в най-апетитния конкурс, обявен от община Асеновград – „Най-вкусните станимашки сармички“. Дамата печели шампионското...
Шарена палитра от кулинарни иновации представиха студентите от Институт по кулинарни изкуства
Варна. Проведе се поредното издание на “Food Innovation Exhibition”, уникалното кулинарно изложение, в което главни действащи шеф-готвачи бяха студентите от Институт по кулинарни изкуства...
Ренесансово докосване в курорта “Св. св. Константин и Елена”, организират вечеря и изложба на...
Св. св. Константин и Елена. На 03.02.2024 г., от 19:00 часа, к.к. “Св. св. Константин и Елена” предлага възможността да се потопите в света...