Slide
Slide

Москва. Българинът Станислав Кондов беше избран за председател на комисията по хотелиерство и туризъм към Асоциацията на европейския бизнес (AEB). Той е генерален мениджър на емблематичния хотел в Москва – Radisson Collection Hotel, а досега начело на комисията бе Каи Винклер от Fairmont Hotel.

Асоциацията на европейския бизнес е основният представителен орган на чуждестранните инвеститори в Русия. AEB е основана през 1995 г. и е независима организация с нестопанска цел от над 500 европейски и руски компании. Членовете на AEB са мултинационални корпорации и малки и средни предприятия. AEB включва 60 комисии, подкомисии и работни групи. Тези комисии работят в тясно сътрудничество с европейските и руските власти и предоставят коментари и предложения за промени в проектозаконите на Руската федерация.

Круизна компания предлага тригодишно пътуване от Истанбул, ще бъдат посетени 375 пристанища в 135 държави

„Това, разбира се, е почетен статут за мен, който налага известна отговорност, но и отваря нови врати. Като представител на Асоциацията на европейския бизнес очаквам да съдействам за решаването на различни въпроси, свързани с туризма, на ниво обръщения към правителството на Руската федерация с различни инициативи. Например за въвеждането на специален данъчен режим не само за броя на стаите, както е сега, но и за ресторантьорската дейност и сферата на организиране на събития в хотелите. Познавайки индустрията на хотелиерството отвътре, имайки обширни контакти с хотелиери и опит в работа в различни страни с всички последствия, надявам се да бъда чут на ниво министерства и отдели, а от това да се възползват и хотелските обекти в цялата страна.“, заяви за Bgtourism.bg Станислав Кондов.

Станислав Кондов е роден през 1972 г. в Хасково. Получил образование в сферата на финансите, той изгражда кариера в същата област, на позициите главен счетоводител и финансов директор. От октомври 2005 г. Станислав Кондов започва своята кариера в туризма и хотелиерството, заемайки позицията на помощник финансов директор на хотелската верига Hilton International в Южна Африка. Именно в тази индустрия знанията и талантът на Станислав бяха най-търсени. Работил е в хотели на 4 континента и е натрупал богат мултикултурен професионален опит: подготовка на хотели за предварително отваряне, възстановяване на бизнес процеси от нулата, прехвърляне на съоръжения към мрежово управление и управление на клъстер от два луксозни хотела.

ITB Berlin се завърна в нов формат след Ковид-19

Radisson Collection Hotel в Москва

Станислав Кондов е генерален мениджър на емблематичния хотел Radisson Collection, Москва от 2018 г.: в продължение на 3 месеца той беше домакин на международната комисия на FIFA в хотела като част от футболния шампионат FIFA 2018, ръководи пълното ребрандиране на хотела и преодоля сериозни кризи в туристическата индустрия по време на пандемия. Понастоящем, проявявайки завидна сила на духа, Станислав Кондов продължава да се справя с предизвикателствата на настоящата икономическа ситуация и успешно разширява хоризонта на дейността на хотела. Станислав Кондов говори български, руски, английски език.

Сподели публикацията