Снимка FB Вила Мелник
Slide
Slide
Сандански. Филмите винаги са имали силата да ни вдъхновяват по различни начини, включително и за това да ни покажат или напомнят за интересни дестинации по света, където да поискаме да отидем.
Красивата и топла СПА дестинация Сандански – с големи традиции при производството на вино и с огромен принос за развитието на винения туризъм, ще напомни за себе си в началото на 2023 г. с най-новия български тв сериал „Вина“. Лентата ще се завърти по Българската национална телевизия от 5 януари, от 21 часа.
Ще бъдат излъчени 12 епизода, всеки четвъртък, а в Сандански не крият надеждите си, че очакват повече туристи да преоткрият дестинацията в резултат и на този филм.
Телевизионният сериал се реализира със съдействието на Община Сандански и местното Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите.
В София тази седмица бе направена предпремиера на филма. Режисьорът Виктор Божинов и актьорите минаха по червения килим. Зрителите ще видят във филма Елена Телбис, Владимир Зомбори, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев-Геро, Кристина Верославова, Димитър Селенски и други, сценаристите и целият снимачен екип. Присъстваха журналисти и любими лица от екрана на БНТ.
На поканата се отзова и част от винената гилдия – производители, търговци, винени писатели, сомелиери.
„Поздравления на екипа, който стои зад филма! Мнението на всички, които гледаха първия епизод на предпремиерата е, че сериалът е изключително обещаващ – красив, завладяващ, смислен и значим както за българското кино, така и за българското вино и винен туризъм“, споделиха от Вила Мелник, където се развива голяма част от действието на филма.
Сериалът ще преплете в себе си двете основни теми – за виното и за вината, както и за любовта, изневярата и предателството.

ФИЛМЪТ

„Вина“ пресъздава история от човешки проблеми, които трудно се преглъщат, дори с много отлежало вино – като премълчаната от миналото истина, която капка по капка си проправя път в настоящето, като любовта и изневярата, от които никой не е пощаден.

В дъното на чашата отлежава изкоренният дълг към семейството и уважението към труда на предците, съчетан с вътрешния стремеж към опазване на създаденото – с трайна следа. По ръба плува неутолимата жажда за власт и пари, в сянката на бизнес без морални граници.

СЮЖЕТ

Филип се завръща със съпругата си от Америка, за да продаде винарната на починалия си вуйчо.
Бизнесът, който наследява обаче, се оказва в тежко състояние – с много натрупани дългове, недоволни служители и тонове залежало вино.

В защита на производството е талантливата и отдадена на работата си млада еноложка Елина, завършила в Дижон.

Срещу нея е скритият съдружник Андрей , който саботира работата на винарната заради други интереси с лична облага.

Докато Филип заедно с Елина и съмишленици се опитват да възродят винарната и да опазят целостта на семейството, наяве започват да излизат тъмни тайни от миналото и всеки от героите се бори с горчиво чувство за вина, много по-неуловимо от вкуса на виното…

Сериалът „Вина“ е част от Филмопроизводството на БНТ – най-големият продуцент на телевизионно кино в България.

Сподели публикацията