Сандански очаква повече туристи след нов тв сериал, който започва по БНТ
Сандански очаква повече туристи след нов тв сериал, който започва по БНТ
Slide
Slide
Slide
Slide
Сандански. Филмите винаги са имали силата да ни вдъхновяват по различни начини, включително и за това да ни покажат или напомнят за интересни дестинации по света, където да поискаме да отидем.
Красивата и топла СПА дестинация Сандански – с големи традиции при производството на вино и с огромен принос за развитието на винения туризъм, ще напомни за себе си в началото на 2023 г. с най-новия български тв сериал “Вина”. Лентата ще се завърти по Българската национална телевизия от 5 януари, от 21 часа.
Ще бъдат излъчени 12 епизода, всеки четвъртък, а в Сандански не крият надеждите си, че очакват повече туристи да преоткрият дестинацията в резултат и на този филм.
Телевизионният сериал се реализира със съдействието на Община Сандански и местното Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите.
В София тази седмица бе направена предпремиера на филма. Режисьорът Виктор Божинов и актьорите минаха по червения килим. Зрителите ще видят във филма Елена Телбис, Владимир Зомбори, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев-Геро, Кристина Верославова, Димитър Селенски и други, сценаристите и целият снимачен екип. Присъстваха журналисти и любими лица от екрана на БНТ.
На поканата се отзова и част от винената гилдия – производители, търговци, винени писатели, сомелиери.
“Поздравления на екипа, който стои зад филма! Мнението на всички, които гледаха първия епизод на предпремиерата е, че сериалът е изключително обещаващ – красив, завладяващ, смислен и значим както за българското кино, така и за българското вино и винен туризъм”, споделиха от Вила Мелник, където се развива голяма част от действието на филма.
Сериалът ще преплете в себе си двете основни теми – за виното и за вината, както и за любовта, изневярата и предателството.

ФИЛМЪТ

“Вина” пресъздава история от човешки проблеми, които трудно се преглъщат, дори с много отлежало вино – като премълчаната от миналото истина, която капка по капка си проправя път в настоящето, като любовта и изневярата, от които никой не е пощаден.

В дъното на чашата отлежава изкоренният дълг към семейството и уважението към труда на предците, съчетан с вътрешния стремеж към опазване на създаденото – с трайна следа. По ръба плува неутолимата жажда за власт и пари, в сянката на бизнес без морални граници.

СЮЖЕТ

Филип се завръща със съпругата си от Америка, за да продаде винарната на починалия си вуйчо.
Бизнесът, който наследява обаче, се оказва в тежко състояние – с много натрупани дългове, недоволни служители и тонове залежало вино.

В защита на производството е талантливата и отдадена на работата си млада еноложка Елина, завършила в Дижон.

Срещу нея е скритият съдружник Андрей , който саботира работата на винарната заради други интереси с лична облага.

Докато Филип заедно с Елина и съмишленици се опитват да възродят винарната и да опазят целостта на семейството, наяве започват да излизат тъмни тайни от миналото и всеки от героите се бори с горчиво чувство за вина, много по-неуловимо от вкуса на виното…

Сериалът “Вина” е част от Филмопроизводството на БНТ – най-големият продуцент на телевизионно кино в България.

Сподели публикацията