Снимка БТС
Slide
Slide
Харманли. 18-годишният ученик Иван Стоев от Харманли спечели голямата награда – автомобил от томболата с награди на движението „Опознай родината – 100 национални туристически обекта” тази година.
Той получи автомобила заедно с родителите си Ивалин и Галя и сподели за медиите на БТС:
От малък, заедно със семейството ми – мама, татко и брат ми Радко – посещаваме обекти в списъка на движението „Опознай родината – 100 НТО”. Аз тренирам футбол, ние сме семейни фенове на футболния клуб ЦСКА и често присъстваме на негови мачове. Предварително правим програма на пътуванията и съчетаваме мачовете или летните почивки с посещения на туристически забележителности в съответния регион. Най-ярки спомени в мен оставиха Белоградчишките скали, пещерите „Магура” и „Снежанка”, разказва Иван Стоев. Няма да забравя и изкачването до х. „Бунтовна” в тежки метеорологични условия – изпитах удовлетворение и гордост заради преодоляното изпитание. Тримата – аз, татко и брат ми – сме носители на златни значки. Щастлив съм, че спечелих голямата награда – автомобил. Догодина смятам отново да участвам в томболата.
Бащата на Иван – Ивалин Стоев добави:
Мотивът да посетим обектите от движението „Опознай родината – 100 НТО” бе да се запознаем с природата и историята на България, наградите бяха на заден план. Основно е удовлетворението, че се запознахме с интересни и свети места, че обогатихме познанията си. Уверени сме, че българите трябва да се гордеят с историята и природата на България.
На въпроса какво им дават посещенията на 100-те НТО Иван отговори:
– Те са сериозна причина да обикна България, помогнаха ми и в училище по предметите история и география. А също и споделено време със семейството и разтоварване и бягство от ежедневния стрес.
За финал, спечелилият лек автомобил Иван Стоев, каза:
– Горд съм, че съм българин. Всички ние, българите, трябва да следваме Алековия завет „Опознай родината, за да я обикнеш“!
Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA