Slide
Slide
Slide
Slide

Поканата беше отправена от министъра на туризма Зарица Динкова

София. Министърът на туризма Зарица Динкова се срещна във Варна с британския историк проф. Бетани Хюз, известна най-вече като водеща на популярното телевизионно предаване „Съкровищата на света“, излъчвано в 120 държави. Бетани Хюз и екипът и са в България със съдействието на Министерството на туризма и работят върху снимките на филма „Съкровищата на България“ – посветен на културно-историческото ни наследство.

Популярната телевизионна водеща и автор на филми с многомилионна аудитория сподели, че е удивена от красивата ни природа, богатата култура и изумителните археологически находки. Екипът и успя да заснеме вълнуващи кадри с рисувана булка Гелина в Рибново, Хераклеа Синтика, Епископската базилика в Пловдив, Варненското златно съкровище, нестинари в село Кости, Седемте Рилски езера и Рилския манастир, Гробницата на Севт 3, музея в Казанлък, Националния археологически музей и Панагюрското съкровище.

Зарица Динкова: За мен е изключително важно да започнем да говорим за съотношението цена-качество на продукта

Министър Динкова покани проф. Бетани Хюз и екипът и на Празника на розата в Казанлък през следващата година, за да направят филм със съдействието на Министерство на туризма. Министър Динкова отбеляза, че фестивалът, със своята 120-годишна история, представя важна част от културното наследство и традицията в България. Бетани Хюз прие поканата с огромно вдъхновение и сподели, че тя самата е обсебена от розовия аромат, нейният парфюм от години е с уханието на царицата на цветята.

Сподели публикацията