Снимки Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

Раковски. Готови са умалените копия на новите седем чудеса на света. Те ще бъдат подредени в парка на град Раковски, за да може местните жители и гостите да видят постоянната експозиция отблизо. Всеки макет на забележителностите е голям близо 80 сантиметра, което ги прави в мащаб около 1:42, съобщи за Bgtourism.bg реализаторът на проекта Ивайло Билалов.

Атракциите са изработени от Асинх 3Д с технологията 3D принтиране, като за направата им е използван биоразградим материал на растителна основа – най-често правен от царевица или тръстикова захар. Мини обектите са боядисани от компанията 3dprintx, след като бяха принтирани, за да се доближат до реалната визия.

Работата по проекта е започнала на 5 май, като принтирането на всички детайли е приключило на 18 юни, научи още Bgtourism.bg. За направата им ще бъдат използвани около 70 килограма биоразградим материал. Финалната обработка е приключила в първата половина на юли. Моделите ще бъдат поставени върху основи от бетон.

Туристите ще имат възможност да видят умалени копия на Статуята на Христос в Рио Де Жанейро, Пирамидата на Кукулкан в Мексико, Мачу Пикчу в Перу, Петра в Йордания, Колизеумът в Рим, Тадж Махал в Индия и Великата китайска стена.

Общото между атракциите е, че през лятото на 2007 г. впечатляващите забележителности бяха обявени за новите седем чудеса на света, които са съвременна алтернатива на Седемте чудеса на Античния свят. Кампанията бе организирана от швейцарската корпорация New Open World Corporation. Изборът е направен чрез гласове, които бяха подадени през телефон или в интернет. В гласуването взеха  участие над 100 млн. души от целия свят.

Сподели публикацията