Slide
Slide
Slide
Slide

Правец. От 11 до 13 август Хаят Риджънси Правец Резорт ще бъде домакин на най-голямото тенис събитие в Правец – HYATT PRAVETS OPEN 2023, седмото от календарната година на Weekend Tour. Веригата е уникална за България, като тя дават възможност на любителите на тениса да посещават най-красивите кътчета в страната със своето семейство, докато практикуват любимата игра и трупат точки за националната ранглиста на Интерактив Тенис. Медиен партньор на инициативата е Bgtourism.bg.

HYATT PRAVETS OPEN 2023 ще се проведе в две категории – сингъл мъже и двойки, а срещите ще се играят във формат два от три сета. През първия ден на състезанието ще се играят срещите от квалификациите в групите, като най-добре представилите се ще продължат към елиминационна фаза, предвидена за неделя. Паралелно с елиминациите в сингълите ще се изиграе и турнирът по двойки, а това ще даде възможност на играчите на двойки да се запишат само за тази категория. В заключителния ден тенисистите, които чувстват, че не са успели да разгърнат потенциала си ще получат възможност да завоюват утешителен турнир.

По случай 10-годишнината на веригата Weekend Tour са предвидени атрактивни награди. Всеки участник в състезанието ще получи ваучер за безплатно участие за следващия турнир от веригата в Созопол през септември. Шампионът пък ще спечелят 250 точки за ранглистата на Интерактив Тенис и голямата награда на домакините.

Новооткритият луксозен Хаят Риджънси Правец Резорт ще продължи 10-годишната традиция градът да бъде сред домакините на престижната серия Weekend Tour. Домакините очакват с нетърпение любителите на аристократичния спорт от цялата страна. Новото бижу на Правец е само на 70 километра от столицата и привлича желаещите да избягат от стреса на градския живот с пълен набор от удобства и величествени панорамни гледки.

Официално откриха Hyatt Regency Pravets Resort (снимки)

Сред заявилите участие е известният български актьор Ненчо Балабанов, който преди 8 години изигра своя дебют в средите на любителския тенис на същите кортове. Тази година актьорът със завидни умения с ракетата е мотивиран да си тръгне с трофея и да покаже, че положения труд в тренировките ще се увенчае с успех.

Всеки желаещ да участва в турнира може да се запише от сайта на Weekend Tour до 9 август. Домакините на събитието са осигурили преференциални цени за настаняване участниците и техните близки за времето на турнира.

Сподели публикацията