Летище Пловдив, снимка Абакс
Slide
Slide

Пловдив. Два редовни полета седмично ще бъдат изпълнявани от Истанбул до Пловдив и обратно, съобщи БНР. Това беше договорено на среща между ръководството на пловдивското летище и представителите на турска нискотарифна авиокомпания.

Самолетите ще кацат на азиатското летище „Сабиха Гьокчен“, откъдето има стотици възможности за прекачване на полет до различни части на света, включително до десетки дестинации в Европа и Азия.

Изключително сме щастливи, че в кратки срокове договорихме стартирането на редовната авиолиния Пловдив-Истанбул. Това е улеснение за туристите, които искат да посетят града, а и българите без проблем ще летят по този начин до стотици дестинации чрез прекачване на Истанбулското летище, коментира председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Туроператорът Абакс – с верига чартърни полети от летище „Пловдив“ през 2023 година

Линията се очаква да бъде атрактивна и за арменската общност в Пловдив, тъй като има удобна връзка с полети до Ереван.

Първият полет е заплануван на 21 януари следващата година. Прогнозната стойност на билета е 70 евро в посока.

Междувременно този месец летище „Пловдив“ дава старт на зимната програма с нови чартърни полети. Осем ще са те от Анталия и Измир до Пловдив и ще се извършват до началото на месец февруари. Втората програма е от Белфаст, Северна Ирландия и стартира на 20 декември. Полетите ще са 17, като ще продължат до 26 март. Туристите, които ще бъдат привлечени от тези програми, са основно за зимните ни курорти.

Сподели публикацията