Пампорово пусна нова лифт карта и промо цени до края на зимния туристически сезон
Пампорово пусна нова лифт карта и промо цени до края на зимния туристически сезон
Slide
Slide
Slide
Slide

Пампорово. До 30 ноември продължава продажбата на лифт карти за ски сезона на миналогодишните цени, съобщи за БТА Татяна Маринова, маркетинг директор в „Пампорово“ АД. Промоционалният период остава в сила както за сезонни и сезонни карти за делнични дни, така и за новата карта Select, която е с отворени дни за ползване в рамките на целия сезон. До края на ноември дневната карта остава 75 лв. за възрастни, 45 лв. – за деца, 59 лв. – за младежи и скиори над 65 години. Новите цени на лифт картите за ски сезона се очаква да бъдат оповестени през декември.

Хотел „Орфей“ в Пампорово открива ски сезона с обновени стаи, Силвия Кацарова ще гостува на Коледа

Маринова посочи, че над 10 процента е ръстът на резервациите и записванията за зимния сезон в Пампорово. Първите чартърни полети с британски туристи се планира да пристигнат на 17 декември. Хотелите на дружеството отварят от началото на декември, а датата за начало на ски сезона ще зависи от метеорологичните условия – достатъчно сняг или минусови температури, които да позволят включване на съоръженията за изкуствено заснежаване.

Все повече туристи резервират пакет за настаняване в Пампорово със ски карта „Select“

Ръст се отбелязва както при британските пазари, така и при българските и балкански туристи, сравнено с данните от миналогодишния зимен сезон. Наблюдава се и повишен интерес по отношение на организирани фирмени събития и новогодишни партита, което е част от съживяването на туристическия пазар след пандемичните години, според хотелиери. Курортът посреща първите за зимния сезон туристи още в началото на декември, а около 8 декември се очертава висока заетост на хотелите с празнуващи групи студенти.

Сподели публикацията