Българските морски курорти започват да се пълнят с туристи, условията за лятна почивка са отлични
Българските морски курорти започват да се пълнят с туристи, условията за лятна почивка са отлични
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Първият уикенд на юли е в края на тази седмица. Българските морски курорти започват да се пълнят с туристи и предлагат отлични условия за лятна почивка, установи екип на Bgtourism.bg.

Плажовете са съвършено подредени като под конец, а гостите се наслаждават на прекрасното време и на чистата вода в морето. МОСВ всеки ден като папагал ни повтаря, че няма замърсяване на водата в Черно море в резултат на разрушаването на стената на язовир „Нова Каховка“, разположен на река Днепър на територията на Украйна. След 11 часа днес проверихме каква е ситуацията в курортите по Северното Черноморие.

Златни пясъци

Хотелиери от областите Варна и Добрич споделиха, че през зимните месеци срещите им с туроператори от България и чужбина, са дали добър резултат – днес техните обекти са пълни и за много от периодите са спрели продажбите, те отчитат и отлични резултати спрямо м.г. и 2019 г. Други предлагат атрактивни оферти към днешна дата, а трети споделят, че ще се похвалят с добра заетост след 15 юли. Летният сезон в България традиционно не е дълъг, като хотелиерите се опитват съвместно с организатори на събития да удължат сезона.

Защо да избера България за морската си ваканция?

На плажовете основно се чува българска, румънска, полска и германска реч. Гостите са се отдали на заслужена лятна почивка, наслаждавайки се на плиткото море с кристално чиста вода, както и на финия пясък. Туристите се радват на спокойна ваканция в българските курорти.

Св. св. Константин и Елена

Курортът „Св. св. Константин и Елена“ е домакин на двудневна конференция с участието на травъл блогъри

Албена и Кранево

Плажовете в Албена и “Терма вилидж” в Кранево са носители на “Син флаг”. на място установяваме, че водата е перфектна, а на нея в момента основно се наслаждават гости от България и Румъния. И през този летен сезон цените за плажните принадлежности остават непроменени. Ползването на чадър ще струва 7 лева, такава е цената и за шезлонг. Всички гости имат включени в цената чадър и два шезлонга към всяко наето помещение, като тук не влизат първи и втори ред към морето, които се заплащат допълнително.

Защо не трябва да посещавате Тюленово (снимки)

Запазва се 50% от плажната ивица за свободно ползване. Тя е едно от основните богатства на Албена, затова домакините искат да бъде достъпна за всеки, който желае да ѝ се наслади. За туристите, които обичат да спортуват през свободното си време, са организирани зони за плажни спортове – волейбол, футбол и др. Водни спортове и много други предложения за активна ваканция ще получат гостите по време на своя отдих в курорта. Непосредствено до Албена е Кранево – дестинация, която предлага богат избор от висок клас хотели, заведения и е отлично продължение на прекрасната плажна ивица.

Програмата „Син флаг“ 30 години е еталон за качество на българските плажове

Плажът в Албена е сред примерите за добър плаж в Европа

Сподели публикацията