Тихомир Патарински
Slide
Slide
Slide
Slide

Берлин. През август в България ще пристигнат около 65-70 хил. туристи от Германия, които ще направят около 400 хил. нощувки. Това каза в интервю за БТА Тихомир Патарински – българското аташе по туризъм в Германия. Той съобщи, че германските туристи имат интерес да комбинират морския с останалите форми на активен туризъм и допълни, че този тренд ще става все по-ясно изразен.

„Имиджът на страната ни е основно като изгодна морска дестинация, предлагаща богато разнообразие от култура, природа, балнеология, вино, кухня и др. На всички тези допълнителни елементи ние се опитваме да наблегнем и откроим, за да поддържаме дестинацията ни конкурентоспособна спрямо останалите“, сподели Патарински.

Според Патарински германският пазар има потенциала да балансира заетостта у нас в крилата на сезона – април-май и септември-октомври, и по този начин да се реализира т. нар. разширяване на сезона. Години наред именно германците са тези, които откриват и закриват сезоните у нас, напомни туристическото ни аташе в Берлин. Затова според него активното присъствие на България на този пазар е важно и стратегическо по отношение на заетостта.

Очакванията са ми тази година да имаме съпоставим летен сезон спрямо миналогодишния, като потенциалът за растеж и възстановяване на германския пазар е огромен, посочи още Патарински.

Сподели публикацията