Гърция подарява безплатни почивки за евакуираните туристи
Гърция подарява безплатни почивки за евакуираните туристи
Slide
Slide
Slide
Slide

Атина. Гръцкото правителство, в сътрудничество с местните власти на Родос, ще предложи една седмица безплатни почивки на онези туристи, които са били принудени да напуснат острова по-рано поради пожара, обяви премиерът Кириакос Мицотакис в интервю за Good Morning Britain. Премиерът обясни, че туристите, които желаят, ще могат да се върнат на Родос догодина през пролетта, за да се насладят на острова и неговите красоти, съобщи “Етнос”.

 „Гръцкото правителство, в сътрудничество с местните власти, ще предложи едноседмична безплатна ваканция на Родос следващата пролет или есен“ за всички, които са я загубили поради пожарите, каза премиерът точно тази сутрин пред британския канал ITV.

„Днес Родос е по-гостоприемен от всякога, островът се върна към нормалното“, подчерта тогава премиерът.

„Няма опасност, както ви казах. Винаги сме имали пожари в Гърция, това не е само гръцки проблем, това е средиземноморски проблем. Това, което мога да ви кажа, и то се видя от случая с Родос, е, че сме по-добре подготвени за подобни инциденти. През последните две години в Гърция имаме нещо, което все още нямате тук във Великобритания, това е номер 112 за спешни случаи. Което означава, че винаги можем да изпращаме спешни съобщения до всички, засегнати от природни бедствия. И да, прав сте, че хората от Родос много ни подкрепяха – отвориха домовете си“, каза премиерът.

Кольо Нанев: Гърците показаха какво означава гостоприемство и доброта, всички евакуирани туристи на остров Родос бяха обгрижени

„Мисля, че като акт на щедрост, не само онези туристи, които вече са резервирали ваканциите си, трябва да отидат на Родос, но и хората, които обмислят резервация в последния момент, също трябва да отидат. Защо да не изберете Родос? Доколкото разбрах, времето не е било страхотно през последния месец във Великобритания, така че ако търсите резервация в последния момент, съм сигурен, че ще намерите страхотни оферти за Родос или друга дестинация в Гърция,” той добави.

Сподели публикацията