Първият Фестивал на зеления туризъм се открива днес в Кипър
Първият Фестивал на зеления туризъм се открива днес в Кипър
Slide
Slide
Slide
Slide

Никозия. Първият Фестивал на зеления туризъм се открива днес в Кипър, съобщи БНР. Двудневната инициатива, която събира заедно представители на туристическия бизнес, еко сдружения, образователни организации, е част от реализацията на трансграничен екопроект, финансиран от Европейския съюз, Кипър и Гърция.

В срещи и различни прояви по време на фестивала ще бъдат популяризирани и насърчавани алтернативни, зелени туристически дестинации. Специално изложение ще представи зелени туристически продукти и услуги, съобщиха от Търговско-промишлената камара на град Пафос, организатор на събитието.

То е част от европейска програма, която се изпълнява от Кипър и Гърция. Целта й е да се създаде трансгранична мрежа за насърчаване на устойчив крайбрежен туризъм и да се въведат иновативни политики за управление на крайбрежните зони.

Домакин на двудневния фестивал е село Иния в област Пафос – едно от най-интересните места на западното крайбрежие на острова. То се намира в границите на Националния парк „Акамас“, който с уникалната си живописна природа и кристално чисто море е сред най-популярните за посещения от туристите райони.

През юни в селото бе открит първият Музей на костенурките в Кипър, които са обитатели на местната морска ивица. Той е с амбицията да се превърне във важен екологичен и образователен център за посетители и изследователи.

Сподели публикацията