ГКПП Дуранкулак, Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Интензивен е трафикът на границата с Румъния, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“.

Границата с Румъния:
Трафикът е интензивен  на ГКПП „Кардам“, ГКПП „Никопол“ , ГКПП “ Видин“ и ГКПП „Дуранкулак“  за леки автомобили на вход и товарни автомобили на изход.
До 18.08.2023 г. Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.
Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31.08.2023 г.  през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.
Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

Границата с Република Сърбия:
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Граничните проверки на ГКПП „Калотина“ се извършват на 8 работни места за влизащи леки коли и на 6 работни места за излизащи леки коли.
На пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.
За  да избегнат интензивния трафик, съветваме пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

Границата с Гърция:
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
 ГДГП препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.
През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Границата с Република Северна Македония:
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

Границата с Република Турция:
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове
.

Информацията за трафика е към 6:00 часа.

Сподели публикацията