Актуални покани за участие на бизнеса и общините в туристически изложения
Актуални покани за участие на бизнеса и общините в туристически изложения
Slide
Slide
Slide
Slide

София. България ще се представи в 11 туристически изложения в чужбина през първите три месеца на 2024 г., съобщиха от Министерството на туризма за Bgtourism.bg. Участията в изложенията на туристическата ни индустрия имат за цел да бъде представен разнообразния български туристически продукт, да наложи България като сигурна и спокойна, целогодишна туристическа дестинация, съчетаваща красива и разнообразна природа, културно наследство, качество на разумна цена в морските и планински курорти, вкусна храна, отлични вина и гостоприемство.

Щутгарт

Първото изложение за годината, на което Министерство на туризма ще вземе участие е международното туристическо изложение CMT, което ще се проведе от 13 до 21 януари 2024 г. в Щутгарт, Германия. CMT – Щутгарт е най-голямото туристическо изложение за масова публика в света. Интересът от страна на изложителите също е огромен. През 2023 г. участие са взели над 1600 организации от 100 държави, като изложението е посетено от над 265 хил. посетители в рамките на 9 дни. Рекламният щанд на страната ни в изложението ще бъде с площ от 40 кв. м., а към момента участие в него са потвърдили „Албена“ АД, „Съни Травел“ ЕООД и Община Варна.

Хелзинки

Министерство на туризма ще вземе участие и в международното туристическо изложение Matka в гр. Хелзинки, Финландия, което ще се проведе от 18 до 21 януари 2024 г. Matka e най-голямото международно изложение зa туризъм, пътешествия и вaĸaнции зa Ceвepнa Eвpoпa. В него участват повече oт 800 туроператори, туристически дестинации и организации от над 70 държави, които пpeдлaгaт международни и вътрешни дестинации зa пoчивĸa. Πo вpeмe нa четирите дни, в които се провежда събитието, щандовете се посещават от над 70 000 посетители. През 2024 г. на българския информационен щанд ще бъде с площ от 40 кв. м., а участие на него са потвърдили „Бояна – МГ“ ЕООД и Община Варна.

Мадрид

От 24 до 28 януари 2024 г. Министерство на туризма ще вземе участие в едно от най-големите туристически изложения в света – международно туристическо изложение FITUR 2024 в гр. Мадрид, Испания. По време на изложението ще бъдат организира ни и винени презентации, като акцентът ще е върху съществуващите и развиващи се винени дестинации в България. Гостите на българския национален щанд ще могат да се запознаят с възможностите за винено-кулинарен туризъм в Североизточна България, Тракийската низина и Розовата долина, Южен Сакар, Долината на Струма, Западна и Централна Дунавска равнина. Всеки от районите ще бъде представен с качествено, типично за тероара вино. Участие на българския национален щанд по време на изложението ще вземат 16 български фирми: „Уърлд Синерджи Tравъл България“ ООД, „Балканиа Тур“ ООД, „Бояна – МГ“ ЕООД, Столична Община ОП Туризъм, Община Пловдив, „Албена“ АД, „Май Стори Травел“ ЕООД, „ВИЯ ТРАВЕЛ“ ООД, „Тандем Травел“ ООД, „Филиптур 1“ ООД, Община Варна, „ЕНДЖОЙ ПРАЙМ ТУРС“ ООД, „Царевград Търнов“ ЕООД, „България Еър“ АД, „Глория Турс“ ООД, „Балкан Травел Експириенсис“ ООД.

Истанбул

От 6 до 9 февруари 2024 г. в гр. Истанбул, Турция ще се проведе международното туристическо изложение East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT). Традиционно изложението привлича десетки хиляди професионалисти в индустрията и туристи, търсещи нови и вълнуващи възможности за пътуване. Събитието е едно от най-добрите туристически изложения в света, провежда се ежегодно и отваря врати както за професионалисти, така и за посетители. До момента участие на българския информационен щанд на площ от 108 кв. м. са потвърдили общо 8 фирми и общини.

България ще се представи в 11 туристически изложения в чужбина в периода януари-март

Мюнхен

Страната ни ще бъде представена и на международното туристическо изложение f re.е, в Мюнхен, Германия, което ще се проведе в периода от 14 до 18 февруари 2024 г. Българският щанд е на площ от 30 кв. м. и на него участие към момента са заявили Община Варна и Община Созопол. Ежегодното международно туристическо изложение f.re.e, се провежда в Мюнхен през втората половина на месец февруари и е едно от силните регионални изложения в Германия. То е представително за южна Германия и привлича вниманието на публиката както от провинциите Бавария, Хесен, Баден-Вюртемберг, така и от района на Залцбург (Австрия).

Букурещ

Министерство на туризма ще вземе участие и в пролетното издание на 49-тото международно туристическо изложение TTR в гр. Букурещ, Румъния, което ще се проведе от 15 до 18 февруари 2024 г. Изложението е отворено както за професионалисти, така и за масова публика. До момента участие на българския информационен щанд на площ от 300 кв. м са потвърдили общо 16 фирми и общини.

Тя направи Румъния по-разпознаваема в България, кореспондентът на БТА – Мартина Ганчева, е на най-важните събития и места в северната ни съседка

България ще се представи в 11 туристически изложения в чужбина в периода януари-март

Кишинев

Министерството на туризма потвърди участието на България с информационен щанд на площ от 100 кв. м на международното туристическо изложение TOURISM&TRAVEL EXPO в Кишинев, Молдова, което ще се проведе от 16 до 18 февруари 2024 г. Тази година изложението ще се проведе за 27-ми път, а българският рекламен щанд е на площ от 100 кв. м.

Берлин

От 5 до 7 март 2024 г. Министерство на туризма ще представи България на най-голямото международно туристическо изложение в света Internationale Tourismus-Börse /ITB/ – Берлин, Германия. ITB – Берлин е най-престижното събитие за туристическата индустрия от цял свят с повече от 5 500 изложители от над 161 страни. Изложението се провежда на площ от 160 000 кв. м., като е водеща B2B – платформа за всички туристически изложения в световен мащаб.

По време на Internationale Tourismus-Börse /ITB/ е планирано да бъдат организирани презентации за винен туризъм за посетителите на българския национален щанд, който е с площ от 500 кв. м. На него към момента участие са потвърдили следните български туристически фирми и общински администрации: „Тандем Травел“ ООД, „МПМ Хотелс“ ООД“, „Травел Стайл“ ООД, „Аватар Тур“ ООД, „СЛР ХОЛИДЕЙ –  СЪРВИЗ“  ЕООД, „Албена“ АД, „Уърлд Синерджи Травъл България“ ООД, Община Пловдив, „Екседо Травъл“ ЕООД. „Танчев и Ко“ ООД, „Роззи Травел“ ЕООД, „Бояна – МГ“ ЕООД, Община Варна, „Улпия Турс“ ООД, „Рила Травел“ ЕООД, „ДМ Травел“ ООД, „Пи Груп Пловдив“ ЕООД, „Мега – Т“ ЕООД, „Клуб Магелан“ ООД, Община Пловдив, „Холидей Шоп“ ООД, „Дестинейшън туристик сървисис“ ООД, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, Община Созопол, Национален туристически клъстер „Българският пътеводител“, Община Банско, Туристическа агенция „Солвекс“ ЕООД, „СОФ Кънект“ АД, „Съни Травел“ ЕООД, „Сън Сприй Холидейз“ ЕООД, Община Стара Загора, „Мото-Пфое“ ЕООД, Община Кюстендил, „Царевград Търнов“ ЕООД, „Аполо Турист Сървиз“ ЕООД, Община Самоков, „Бохемия“ ООД.

Bgtourism.bg стартира свой канал във Viber и автоматизиран чатбот

Будапеща

В гр. Будапеща, Унгария от 22 до 25 февруари 2024. ще се проведе най-значимото туристическо събитие в Унгария – TRAVEL+ 2024. Страната ни е популярна сред унгарските граждани като дестинация, предлагаща предимно почивки на българското Черноморие, но има изключителен потенциал за увеличаване броя на унгарските туристи за културно-познавателни обиколки и други специализирани форми на туризъм. До момента участие в изложението са заявили – 3 общински администрации и 4 компании.

Виена

От 14 до 17 март 2024 г. Министерството предвижда участие в международното туристическо изложение „Ferien-Messe Wien“ в гр. Виена – Австрия. Това е най-голямото туристическо изложение в Австрия, предназначено както за масова публика така и за професионалисти в бранша. До момента участие на българския информационен щанд на площ от 60 кв. м. са потвърдили общо 2 фирми и общини.

Изложението в Белград, архив 2022/ снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Белград

Министерство на туризма потвърди участието на България с щанд на площ от 100 кв. м. на международното туристическо изложение International Fair of Tourism /Sajam Turizma/, което ще се проведе от 22 до 25 февруари 2024 г. в Белград, Сърбия. Изложението е определено като най-голямото туристическо събитие на територията на Сърбия и Югоизточна Европа, предназначено както за масовата публика, така и за професионалисти в бранша. Страната ни е популярна сред сръбските граждани предимно с морския ни туризъм, но има изключителен потенциал за увеличаване броя на туристите от Сърбия както към зимните курорти на България, така и към културно-познавателни обиколки, СПА и уелнес и други специализирани форми на туризъм. На българският щанд на nternational Fair of Tourism /Sajam Turizma/, организиран от Министерството на туризма, към момента участие са потвърдили общо 5 фирми и общини.

Сподели публикацията